Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!
Αυτά τα "πολύχρωμα" μπισκότα με κροκάν και τρούφα είναι η τέλεια απόλαυση για το Πάσχα!
Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 12:10

Συνταγή για νηστίσιμο τσουρέκι

Η ζύμη φτιάχνεται με φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού και ελαιόλαδο, γεγονός που την καθιστά ιδανική για περιόδους νηστείας και για όσους επιλέγουν (ή πρέπει) να ακολουθήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή.
Τρώγονται όλο το χρόνο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς κατά τις περιόδους νηστείας.
Αφιερωμένο στη "Γιορτή σταφυλιού - μούστου και παραδοσιακών συνταγών" είναι το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου για το 2023.
Τέλεια, πολύ εύκολη αλλά ιδιαίτερη, νηστίσιμη πρόταση για τους λάτρεις των σπαραγγιών!
Στην Ελλάδα όπως κάθε χρόνο, στη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, την 25η Μαρτίου, τα ελληνικά νοικοκυριά προγραμματίζουν να καταναλώσουν, σύμφωνα με το…
H δημοσιογράφος γεύσης στην κουζίνα του 'Στούντιο 4'
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 13:20

Σουπιές με μάραθα και ελιές

Μια καταπληκτική συνταγή, της Ελένης Ψυχούλη
Συνταγές από το ημερολόγιο του συλλόγου για το 2023.
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 11:05

Η σαλάτα της Καθαράς Δευτέρας

Ενας σωστός δροσερόκηπος από φρέσκα και τουρσί λαχανικά.
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 11:25

Λαγάνα, ένα έθιμο που καλά κρατεί!

Eίναι το σήμα κατατεθέν της Καθαράς Δευτέρας και σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής. Η ονομασία προέρχεται από το αρχαιοελληνικό “λάγανον”, μια ζύμη πλακωτή.
Ενδιαφέρων συνδυασμός και μάλιστα λίγο ασυνήθιστος. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι από εμάς τα καλαμαράκια τα έχουμε συνδυάσει ψητά ή τηγανιτά.
Η μαρινάδα κάνει το κρέας τρυφερό και συνάμα του χαρίζει μια μεστή νοστιμιά από τα υπέροχα μπαχαρικά.
Από το βιβλίο “Γουρνοχαρές” και “γουρνοσφαξιές” από Χριστούγεννα μέχρι αποκριές, του Ηλία Μπιτσάνη, που κυκλοφορεί δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή.
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή -Στρούντελ με μήλο της Μαρίνας Ζαφείρη. Σίγουρα αξίζει τον κόπο!
Ενα διαφορετικό λουκάνικο -γεμισμένο με σιτάρι βρασμένο, εντόσθια από χοιρινό και μυρουδικά ψημένα στο φούρνο.
Παχύρρευστο σιρόπι με σκούρο χρώμα το οποίο παράγεται από το βράσιμο του μούστου.