Η ζύμη φτιάχνεται με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και ελαιόλαδο, γεγονός που την καθιστά ιδανική για περιόδους νηστείας και για όσους επιλέγουν (ή πρέπει) να ακολουθήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή.
Στην Ελλάδα όπως κάθε χρόνο, στη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, την 25η Μαρτίου, τα ελληνικά νοικοκυριά προγραμματίζουν να καταναλώσουν, σύμφωνα με το…
Eίναι το σήμα κατατεθέν της Καθαράς Δευτέρας και σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής. Η ονομασία προέρχεται από το αρχαιοελληνικό “λάγανον”, μια ζύμη πλακωτή.