Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 21:05

Στις γιορτές της ρίγανης θα υπόσχονται γιοφύρια!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η προεκλογική περίοδος τελείωσε και λογικά θα πρέπει να τελειώσει και η κενολογία της γενικότητας. Να περάσουμε δηλαδή από τις διακηρύξεις του τύπου «θα πάμε την Ανω Παναγιά μπροστά», στο πώς θα την πάμε και πώς θα συγκλίνουμε με την Κάτω Παναγιά, που είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς. Όλοι μπροστά θέλουμε να πάμε, ακόμα και αυτοί που κοιτάζουν πίσω μπροστά νομίζουν ότι πάνε, απλώς έχουν βάλει την όπισθεν! Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος που αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά -ακόμα και αυτοί που απλώς βιοπορίζονται από αυτά- που δεν θέλει να αναπτύξει τον τόπο του και να έχει ευχαριστημένους τους ψηφοφόρους του.
Το ζήτημα λοιπόν είναι πώς θα επιτευχθεί αυτό, ποιες δηλαδή θα είναι οι δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, ποια έργα θα χρηματοδοτηθούν και ποιες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Θα κοπούν τα δεκάδες μικροέργα σε μαντρότοιχους και οι αναπλάσεις σε πλατείες χωριών, όπου κατοικούν ελάχιστοι υπερήλικες; Θα σταματήσουν οι ενισχύσεις σε διάφορα πανηγύρια που έχουν ονομαστεί γιορτές της… ρίγανης; Θα μηδενιστούν οι χρηματοδοτήσεις δράσεων αναψυχής και παρασιτισμού; Θα υπάρξει ένα σχέδιο παρεμβάσεων, που θα οδηγεί σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα; Σε αυτά τα ερωτήματα θα δοθεί πολύ σύντομα απάντηση από την πρακτική των τοπικών αρχόντων. Για κάποιους γνωρίζουμε και δεν αναμένουμε να αλλάξουν τακτική. Το ερώτημα είναι τι θα πράξουν οι νέοι και κυρίως ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.
Οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από τη νέα περιφερειακή αρχή θα δώσουν τον τόνο και στους υπόλοιπους. Ο νέος περιφερειάρχης στις συναντήσεις που πραγματοποιεί, φαίνεται να υποστηρίζει την ανάγκη μεγάλων δράσεων. Την ανάληψη δηλαδή πρωτοβουλιών, οι οποίες θα έχουν αναπτυξιακό αποτέλεσμα. Το ερώτημα είναι ποιες θα είναι αυτές, πώς θα χρηματοδοτηθούν και από πού θα αφαιρεθούν οι πόροι που θα ανακατευθυνθούν. Αυτό παραμένει άγνωστο και πάνω σε αυτό θα κριθούν τα πάντα το επόμενο χρονικό διάστημα. Το σίγουρο είναι ότι δύσκολα αλλάζει πρακτική ένα σύστημα, το οποίο υπάρχει και αναπνέει για το ρουσφέτι και τον παλαιοκομματισμό. Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά φοβούμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τις ωραίες και μεγαλεπήβολες διακηρύξεις, που είναι θεωρητικά σωστές, αλλά θα φτάσουμε τον Αύγουστο να χορεύουμε στη γιορτή της ρίγανης υποσχόμενοι γιοφύρια!

panagopg@gmail.com