Ειδικά τώρα, που τα τσικνίσματα και τα τραπεζώματα γενικώς έχουν την τιμητική τους είναι καλή ευκαιρία να τα δοκιμάσετε.
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 11:37

Κρέμα λεμονιού (βίντεο)

Πανεύκολη, δροσερή μους λεμόνι με 3 υλικά!
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 13:05

Χοιρινό με σέλινο

Ο συνδυασμός με τα χόρτα κάνει το πιάτο υψηλής διατροφικής αξίας.
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 12:44

Φέτα φούρνου, φανταστική..

Συνταγές από το «Χθες και το Σήμερα».
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 12:34

Ραβανί Γαλαξιδιώτικο

Την περίοδο των γιορτών αλλά και των νηστειών πρωταγωνιστεί στα καλέσματα.
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 14:12

Κεφτέδες με πρωταγωνίστρια την κολοκύθα

Προσφέρονται ως ορεκτικό και αποτελούν μια υγιεινή πρόταση για μπουφέ.
Μια έξυπνη ιδέα για να αξιοποιήσουμε το κοτόπουλο που μας περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα, είναι να το κάνουμε μια πίτα.
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 12:20

Κυδωνόπαστο

Με το ιδιαίτερο άρωμα του κυδωνιού, διατηρείτε εκτός ψυγείου για πολλούς μήνες.
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 13:07

Τραχανάς στο τηγάνι

Συνταγές από το «Χθες και το Σήμερα».
Tα όσπρια είναι ένα είδος τροφής που πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στη διατροφή μας.
Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη πίτα, ώστε τα παιδιά σας να περιλαμβάνουν τα κολοκύθια στη διατροφή τους – θα φάνε πολλά χωρίς να το καταλάβουν!
Εθιμο πολλών αιώνων, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Συμβολίζει την καλοτυχία και γίνεται μάχη… κάθε χρόνο για το φλουρί.
Ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι, γάλα και αβγά που έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο. Το συναντάς σε διάφορες ποικιλίες: ξινό και γλυκό, χοντρό και ψιλό και συνηθίζεται να τρώγεται σαν σούπα…
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 12:50

Ελιές τσακιστές

Bασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Συνοδεύει πολλά πιάτα και νοστιμίζει τις σαλάτες.
Πάνω σε ξεροψημένο ψωμί, σε ντάκο αλλά και συνοδευτικό διάφορων πιάτων.
Ένα blog το οποίο εστιάζει στην υγιεινή ζαχαροπλαστική δημιούργησε πρόσφατα η Καλαματιανή Ελίνα Χαραλάμπους.
Αφράτες, νόστιμες, αυτές οι γλυκές τηγανίτες με μήλο, φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και τις αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Το μέλι τους πάει πολύ.
Η διαδικασία είναι απλή και αναμφισβήτητα αξίζει. Βράζουν μέσα σε σιρόπι, μέχρι αυτά να δέσουν.
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 15:06

Φραγκόσυκα και μαρμελάδα!

Kαρποφορεί γενναιόδωρα και αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε τους καρπούς της.
Αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού είναι το σύκο. Μπορούμε να το καταναλώσουμε είτε φρέσκο είτε ξερό, σαν μαρμελάδα, γλυκό κουταλιού αλλά και στη μορφή της συκομαΐδας.