Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 19:36

Τσίπρας σε βουλευτές: Όποιος διαφωνεί με τη συμφωνία να το πει τώρα

Μαραθώνια είναι η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στον αποηχο της συμφωνίας για παράταση της δανειακής σύμβασης.


Στην συνεδρίαση, η οποία διεξάγεται πίσω από κλειστές πόρτες από νωρίς το μεσημέρι τοποθετούνται όλοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για τις εξελίξεις, με την κριτική να κυμαίνεται σε χαμηλούς τόνους.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στους βουλευτές «θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συμφωνία. Αν κάποιος διαφωνεί και έχει πρόθεση να καταψηφίσει να το πει τώρα» χωρίς να διατυπώνεται κάποια ένσταση.
Αρκετά είναι, πάντως, τα στελέχη που εκφράζουν προβληματισμό και σκεπτικισμό για το περιεχόμενο της συμφωνίας, όπως ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι δεν είναι καλή η συμφωνία αφού «υπάρχουν σημεία που δεν θυμίζουν τη γλώσσα της δική μας αλλά των δανειστών» όμως τώρα «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».
Στη συνεδρίαση πάντως ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα να υπάρξει ψηφοφορία για τη συμφωνία, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το τι αποφασίστηκε.
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματος για το τι συνέβη από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση, για όλες τις επαφές Βαρουφάκη. Ο πρωθυπουργός παρέθεσε από την αρχή ποιες ήταν οι δυσκολίες, ποιο ήταν το κλίμα με το οποίος ήρθε αντιμέτωπος, τι συγκρούσεις υπήρξαν μέσα στα τρία Eurogroup και πώς τελικά κατέστη δυνατή μια πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση.
Σχετικά με τη λίστα Βαρουφάκη ο πρωθυπουργός είπε πως «καταφέραμε και αντικαταστήσαμε τις προηγούμενες απαιτήσεις με μια σειρά από στόχους που είναι το σχεδιο της νέας ελληνικής κυβέρνησης και σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στο πρόγραμμα της ΔΕΘ».
Πηγή: newpost.gr