Ο δάκος κατέστρεψε φέτος την παραγωγή ελαιόλαδου στην Κρήτη και το 80% θα πάει για βιομηχανική χρήση.
Εκδήλωση για τη λίπανση της ελιάς, με αφορμή τη νέα ελαιοκομική περίοδο, διοργάνωσε τη Δευτέρα στο Δάρα ο πολιτιστικός σύλλογος «Ο Δάρας» σε συνεργασία με την «Ενωση Μεσσηνίας».
Η χαμηλή ζήτηση και τα μεγάλα περυσινά ευρωπαϊκά αποθέματα των 859.000 τόνων συγκρατούν την τιμή του ελαιόλαδου, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους επιτήδειους να σπεκουλάρουν και ν’ αγοράσουν κοψοχρονιά το…
Ενίσχυση των επιδοτήσεων από 1.000 ως 3.000 ευρώ και ενίσχυση του ποσού χρηματοδότησης για τους νέους αγρότες ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων. Ζητεί επίσης από το υπουργείο να διεκδικήσει αυξήσεις…
Νέα χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες θα παρέχουν οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 10:31

Μέχρι 3,60 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου

Γράφτηκε από την
Μέχρι 3,60 ευρώ φτάνει η τιμή παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φετινής εσοδείας, ενώ πέφτει η τιμή απορρόφησης του πυρήνα της ελιάς.
Τιμή ασφαλείας για το ελαιόλαδο ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και ελέγχους για να μην υπάρχει κερδοσκοπία. Τονίζουν ότι η εξευτελιστική τιμή του ελαιολάδου…
Οι ελιές Καλαμάτας, η φέτα, το ούζο, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου και το λάδι Λασιθίου, είναι τα 6 ελληνικά προϊόντα που προστατεύει η Συμφωνία Γεωγραφικών Ενδείξεων μεταξύ Ε.Ε.…
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 21:13

Ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου

Γράφτηκε από την
Στην ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου, στη Μεσσηνία, προχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με σχετική απόφασή του. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε η Κυριακή Αρχοντάκη και αντιπρόεδρος ο…
“Φαίνεται ότι η Μεσσηνία θα έχει μια ικανοποιητική ελαιοκομική χρονιά από άποψη παραγωγής και ποιότητας, αν φυσικά εξελιχθεί ομαλά από άποψη μυκητολογικών και εντομολογικών προσβολών μέχρι την αρχή της συγκομιδής”.
Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 07:50

Συνέδριο Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Το δεύτερο συνέδριό της πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 10 Νοεμβρίου στη Μεσσήνη.
Τα πιστοποιητικά κατάρτισης απονεμήθηκαν στους 25 νέους αγρότες της Τριφυλίας που ολοκλήρωσαν τον κύκλο της εκπαίδευσής τους στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Κυπαρισσίας, στο αντικείμενο της ελαιοκομίας.
Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί του φετινού προγράμματος δακοκτονίας και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνη για την αντιμετώπιση του δάκου.
Την προσοχή στους ελαιοπαραγωγούς της Τριφυλίας συστήνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας για τυχόν προσβολές από δάκο και από μυκητολογικές ασθένειες, όπως το γλοιοσπόριο και η κερκόσπορα.
Με την εξόφληση των επιδοτήσεων το Δεκέμβριο πρόκειται να καταβληθούν στους παραγωγούς τα ποσά που λανθασμένα δεν τους αποδόθηκαν, λόγω της επιβολής ποινών για αμφισβητούμενες δασικές εκτάσεις.
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 09:29

Με καλές αποδόσεις το μαυρολίσιο ελαιόλαδο

Γράφτηκε από τον
Ποιοτικά άριστο και με πολύ καλές αποδόσεις είναι το μαυρολίσιο ελαιόλαδο που βγαίνει σε περιοχές της Μεσσηνίας.
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 15:06

Μπήκαν στους λογαριασμούς τα λεφτά της επιδότησης

Γράφτηκε από την
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώθηκε από χθες το απόγευμα το 70% της βασικής ενίσχυσης.
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου πρέπει να γίνει η υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2019-2020, σημειώνεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.
Για πρώτη φορά στη χώρα μας διαπιστώθηκε ο ιός της καστανής ρυτίδωσης των καρπών ντομάτας σε δείγμα ντομάτας θερμοκηπίου στην Κρήτη και έχει σημάνει συναγερμός στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας.
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 16:11

Εκδήλωση για το Aristoil Med στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι εταίροι του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Interreg Med Aristoil διοργανώνουν εκδήλωση για τη δημιουργία του συνεργατικού σχηματισμού Aristoil Med.
Σελίδα 1 από 94

NEWSLETTER