Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 17:32

Εθελοντικός καθαρισμός στη Μάνη

Γράφτηκε από την
Εθελοντές καθάρισαν χθες το δρόμο της Μάνης από τις Καλύβες μέχρι την παραλία "Δελφίνια".
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 07:56

Η κυνηγετική περίοδος στη Σαπιέντζα

Γράφτηκε από την
Από την Τρίτη 5 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει η φετινή κυνηγετική περίοδος στη Σαπιέντζα.
Βελτίωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός, μετά από τη διήμερη κακοκαιρία που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, όμως από Δευτέρα έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει το…
Υδροστρόβιλοι εμφανίστηκαν στον Κυπαρισσιακό κόλπο, μετά από μπουρίνι που έπληξε τις γύρω περιοχές.
Στον αέρα βρίσκονται οι δασικοί χάρτες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που δικαίωσε πολίτη από τη Λάρισα.
Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη 1η Οκτωβρίου.
Ανοιχτή συζήτηση για το θέμα των εξορύξεων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Πολιτών Τριφυλίας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων - SOS Κυπαρισσιακός», ενώ θα καταθέσει αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του…
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 09:24

Εθελοντικός καθαρισμός στο λιμάνι Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, κολόνες φωτισμού, κάδοι πλυντηρίων, συρματόσχοινα, μπουκάλια, είναι μόνο μερικά από τα σκουπίδια που ανέσυραν από τον βυθό του λιμανιού της Κυπαρισσίας δύτες που ανέλαβαν εθελοντικά τη δράση…
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 20:12

Υποβρύχιος καθαρισμός του λιμανιού της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Υποβρύχιος καθαρισμός του λιμανιού της Κυπαρισσίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στις 11 το πρωί από εξειδικευμένη ομάδα δυτών του καταδυτικού κέντρου «Ionian divers».
Δύο αιωνόβια δέντρα, μια βελανιδιά και μια λυγαριά, που βρίσκονται στον οικισμό των Κάτω Αμπελοκήπων Πυλίας, είναι υποψήφια προς ένταξη στον κατάλογο των "Διατηρητέων Μνημείων της Φύσης της Ελλάδας".
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 18:36

Εσπερίδα για το περιβάλλον αύριο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Εσπερίδα με τίτλο «Περιβάλλον, οικολογία, οικονομία. Αλλαγές και επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία» θα διοργανώσουν από κοινού αύριο στις 7.30 μ.μ. το Παράρτημα του Ν. Μεσσηνίας του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων και…
Εθελοντικός καθαρισμός του πυθμένα του λιμανιού Κυπαρισσίας θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο.
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 13:48

Μουσικοθεατρική εκδήλωση του συλλόγου "Καθαρή Μάνη"

Γράφτηκε από την
Μουσικοθεατρική εκδήλωση για το περιβάλλον και την ανακύκλωση-κομποστοποίηση θα διοργανώσει το Σάββατο ο Πολιτιστικός σύλλογος "Καθαρή Μάνη", μπροστά από το καφέ "Πατρικό", στη Στούπα.
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 19:31

Αφιέρωμα στο χωριό Λυκίσσα

Γράφτηκε από την
Στο χωριό Λυκίσσα του Λυκόδημου είναι αφιερωμένο το νέο οδοιπορικό του φορέα ψηφιακής προβολής "Στην ομορφιά που χάνεται".
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 18:46

Καθαρίζουν τις παραλίες Διβαρίου και Βοϊδοκοιλιάς

Γράφτηκε από την
Τις παραλίες Διβαρίου και Βοϊδοκοιλιάς θα καθαρίσει με τη βοήθεια εθελοντών ο Δήμος Πύλου - Νέστορος. Ο καθαρισμός είναι προγραμματισμένος γι' αυτό το Σάββατο και θα ξεκινήσει στις 9 το…
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 19:02

Στο Μαίναλο εξόρμησαν οι πεζοπόροι του Ευκλή

Γράφτηκε από την
Στο φθινοπωρινό Μαίναλο εξόρμησαν την περασμένη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής”.
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 19:34

Εξόρμηση του Ορειβατικού στη Βλαχοκερασιά

Γράφτηκε από την
Εξόρμηση στη Βλαχοκερασιά και στο δάσος της Σκιρίτιδας διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.
Περιβαλλοντικό κίνημα Fridays For Future (Παρασκευές για το Μέλλον) που αποτελεί παράρτημα του ομώνυμου παγκοσμίου μαθητικού και φοιτητικού οικολογικού κινήματος δημιουργήθηκε στην Καλαμάτα.
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 09:17

Αλλα 3 χρόνια για το σχέδιο της Μικρής Μαντίνειας!

Γράφτηκε από τον
Στην τελική ευθεία, που όμως είναι χρονοβόρα, μπαίνει η ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης και η μελέτη πράξης εφαρμογής στη Μικρή Μαντίνεια, μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν 24 χρόνια.
Αλλάζει -πρόσκαιρα- ο καιρός καθώς αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας.
Σελίδα 1 από 37

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER