Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 06:57

Μελομακάρονα... Με ή χωρίς σοκολάτα

Γράφτηκε από την
Τα βουτήξαμε σε ένα σιρόπι αρωματισμένο με εσπεριδοειδή και ανακαλύψαμε ότι του πάει πολύ, αλλά και σε σοκολάτα! Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα τα απολαύσετε...
Ένα γλυκό σοκολάτας πάντα χρειάζεται σε δύσκολες στιγμές... ή μετά από ένα Χριστουγεννιάτικο γεύμα. Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή, που θα γίνει η αγαπημένη σου!
Εχετε «κουραστεί» με τα κλασικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα που φτιάχνετε κάθε χρόνο στο σπιτικό σας; Φτιάξετε ένα διαφορετικό, από υλικά που τρώγονται.
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 11:19

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Γράφτηκε από την
Εύκολοι, νόστιμοι και αφράτοι, με πλούσιο άρωμα βουτύρου για τις γιορτές και όχι μόνο! Με μπόλικο αμύγδαλο που πείθει ακόμα και όσους δεν τους έχουν αδυναμία.
Μια μικρότερη έκδοση της τηγανίτας –ποσότητα αντίστοιχη με μια κουταλιά της σούπας ζυμάρι. Τρώγονται ζεστές εξίσου ευχάριστα σ’ ένα πλούσιο πρωινό, αποτελεί εξαιρετικό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα και συνοδεύει…
Βακαλάος τσιλαδιά ή «του λαδιού». Συνταγή από την Καλαμάτα που κολυμπάει στο λάδι!
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 10:22

Ελιές αχάραχτες | θρουμπάτες

Γράφτηκε από την
Το μυστικό είναι να μην τις χαράζουμε... Δεν έχει καθόλου κόπο, μόνο που θέλει την υπομονή μας.
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 13:44

Μελιτζανάκι γλυκό

Γράφτηκε από την
Η ΜΕΛΙ-τζάνα δεν τρώγεται μόνο αλμυρή! Ένα από τα καλύτερα γλυκά του καλοκαιριού που συνοδεύει θαυμάσια τον ελληνικό καφέ.Είναι λίγο μπελαλίδικο, όμως αξίζει τον κόπο.
Λίγα υλικά, καθόλου συντηρητικά. Συσκευάζεται σε γυάλινα βαζάκια και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να απογειώσει τα πάντα.
Κυριακή, 08 Απριλίου 2018 20:10

Γαλατόπιτα ξεσκέπαστη

Γράφτηκε από την
Μια από τις πιο δημοφιλής πίτες στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η γαλατόπιτα! Το γλυκό της Τυρινής. Πρώτη ύλη για αυτήν είναι το γάλα και τα αυγά. Πασπαλισμένη με…
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 07:48

Αβγά πολύχρωμα, βαμμένα με κλωστές

Γράφτηκε από την
Οι τεχνικές και οι μέθοδοι βαφής και διάκοσμου των πασχαλινών αυγών αμέτρητες. Εμείς ωστόσο εφέτος επιλέξαμε ακόμη μια τεχνική για το βάψιμο των αβγών που γίνεται κατά παράδοση τη Μεγάλη…
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 13:18

Τσουρέκι (βήμα προς βήμα)

Γράφτηκε από την
Καταναλώνεται κατά τη διάρκεια όλου του έτους, όμως έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις ημέρες της Λαμπρής. Η επιλογή μας επικεντρώθηκε στα μαστιχωτά με δυνατό άρωμα από μαχλέπι, μαστίχα και κακουλέ.…
Προορίζεται για να μας ανοίξει την όρεξη και να μας προετοιμάσει για την απόλαυση του κυρίως πιάτου!
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 12:19

Ομελέτα με σπαράγγια

Γράφτηκε από την
Στην εύφορη γη της Μεσσηνίας τα άγρια σπαράγγια αυτοφύονται και η φύση προσφέρει απλόχερα τους καλύτερους μεζέδες!
Ζουμερή γέμιση και τραγανό φύλλο, ό,τι καλύτερο για μια τυρόπιτα! Μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε τραπέζια διότι είναι και ευπαρουσίαστη!!!
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 10:08

Παραδοσιακές δίπλες (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Συνήθως, οι δίπλες φτιάχνονται για να γιορταστεί ένα γεγονός το οποίο επιθυμούμε να επαναληφτεί - να "διπλώσει" όπως λένε. Σερβίρεται σε όλες τις γιορτές - χαρές της ζωής.
Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017 17:11

Ανοιχτή μανιάτικη τυρόπιτα 

Γράφτηκε από την
Ενα από τα γευστικά και φημισμένα πιάτα της Μάνης με φύλλο χωριάτικο, παραδοσιακό και πεντανόστιμο.
Αφράτη, αρωματική, νοστιμότατη, με πλούσια υφή. Σας την προτείνω, όχι μόνο σαν Βασιλόπιτα αλλά και σαν ιδιαίτερα νόστιμο κέικ, ιδανικό για ένα θρεπτικό πρωινό.
Φτιάχνεται με ότι βγάζει ο μπαξές. Μπορεί να είναι μια απλή στραπατσάδα με ντομάτες και αβγά ή να προσθέσει κανείς ότι τραβάει η όρεξή του. Στη Μεσσηνίας γίνεται με παστό…
Ενα πιάτο εύκολο, αλλά με υπέροχη γεύση. Ας το ετοιμάσουμε για τους αγαπημένους μας.
Σελίδα 1 από 4

NEWSLETTER