Λίγα υλικά, καθόλου συντηρητικά. Συσκευάζεται σε γυάλινα βαζάκια και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να απογειώσει τα πάντα.
Κυριακή, 08 Απριλίου 2018 20:10

Γαλατόπιτα ξεσκέπαστη

Γράφτηκε από την
Μια από τις πιο δημοφιλής πίτες στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η γαλατόπιτα! Το γλυκό της Τυρινής. Πρώτη ύλη για αυτήν είναι το γάλα και τα αυγά. Πασπαλισμένη με…
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 07:48

Αβγά πολύχρωμα, βαμμένα με κλωστές

Γράφτηκε από την
Οι τεχνικές και οι μέθοδοι βαφής και διάκοσμου των πασχαλινών αυγών αμέτρητες. Εμείς ωστόσο εφέτος επιλέξαμε ακόμη μια τεχνική για το βάψιμο των αβγών που γίνεται κατά παράδοση τη Μεγάλη…
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 13:18

Τσουρέκι (βήμα προς βήμα)

Γράφτηκε από την
Καταναλώνεται κατά τη διάρκεια όλου του έτους, όμως έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις ημέρες της Λαμπρής. Η επιλογή μας επικεντρώθηκε στα μαστιχωτά με δυνατό άρωμα από μαχλέπι, μαστίχα και κακουλέ.…
Προορίζεται για να μας ανοίξει την όρεξη και να μας προετοιμάσει για την απόλαυση του κυρίως πιάτου!
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 12:19

Ομελέτα με σπαράγγια

Γράφτηκε από την
Στην εύφορη γη της Μεσσηνίας τα άγρια σπαράγγια αυτοφύονται και η φύση προσφέρει απλόχερα τους καλύτερους μεζέδες!
Ζουμερή γέμιση και τραγανό φύλλο, ό,τι καλύτερο για μια τυρόπιτα! Μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε τραπέζια διότι είναι και ευπαρουσίαστη!!!
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 10:08

Παραδοσιακές δίπλες (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Συνήθως, οι δίπλες φτιάχνονται για να γιορταστεί ένα γεγονός το οποίο επιθυμούμε να επαναληφτεί - να "διπλώσει" όπως λένε. Σερβίρεται σε όλες τις γιορτές - χαρές της ζωής.
Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017 17:11

Ανοιχτή μανιάτικη τυρόπιτα 

Γράφτηκε από την
Ενα από τα γευστικά και φημισμένα πιάτα της Μάνης με φύλλο χωριάτικο, παραδοσιακό και πεντανόστιμο.
Αφράτη, αρωματική, νοστιμότατη, με πλούσια υφή. Σας την προτείνω, όχι μόνο σαν Βασιλόπιτα αλλά και σαν ιδιαίτερα νόστιμο κέικ, ιδανικό για ένα θρεπτικό πρωινό.
Εχετε «κουραστεί» με τα κλασικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα που φτιάχνετε κάθε χρόνο στο σπιτικό σας; Φτιάξετε ένα διαφορετικό, από υλικά που τρώγονται.
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 11:19

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Γράφτηκε από την
Εύκολοι, νόστιμοι και αφράτοι, με πλούσιο άρωμα βουτύρου για τις γιορτές και όχι μόνο! Με μπόλικο αμύγδαλο που πείθει ακόμα και όσους δεν τους έχουν αδυναμία.
Φτιάχνεται με ότι βγάζει ο μπαξές. Μπορεί να είναι μια απλή στραπατσάδα με ντομάτες και αβγά ή να προσθέσει κανείς ότι τραβάει η όρεξή του. Στη Μεσσηνίας γίνεται με παστό…
Ενα πιάτο εύκολο, αλλά με υπέροχη γεύση. Ας το ετοιμάσουμε για τους αγαπημένους μας.
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 08:45

Πείτε «σ' αγαπώ» με τον πιο γλυκό τρόπο!

Γράφτηκε από την
Ο έρωτας βρίσκεται στο επίκεντρο. Η καρδιά είναι το πιο συνηθισμένο σύμβολο του έρωτα και της ρομαντικής αγάπης. Γλυκές καρδιές για να χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαράς και απόλαυσης σε όσους…
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 09:57

Aquafaba - Το μέλλον των μπαρ βρίσκεται… στα όσπρια!

Γράφτηκε από την
Ένα επαναστατικό υλικό που πιστεύουμε πως θα αλλάξει πολλά στο μπαρ και γενικά στον τρόπο προσέγγισής του από το σύνολο των επαγγελματιών.
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 10:59

Το αλκοόλ ανοίγει την όρεξη!

Γράφτηκε από την
Αυτό αποκαλύπτει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Ενα νέο ταξίδι γεύσεων, με προορισμό τις «Κουζίνες του κόσμου», ξεκινά η «Μυλόπετρα» αύριο Παρασκευή: Πρώτος σταθμός της, οι μακρινές Ινδίες!
Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016 12:17

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην Ευρώπη

Γράφτηκε από την
Η κάθε χώρα έχει τα δικά της γιορτινά φαγητά.
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 12:41

Φτιάξε το δικό σου φλουρί της βασιλόπιτας

Γράφτηκε από την
Εάν κάποιος στις μέρες θα ήθελε να μιλήσει σχετικά με τη χαρακτική τέχνη και να μνημονεύσει καλλιτέχνες που την υπηρετούν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο δημιουργίας, όσο και ως αφορμή για…
Σελίδα 1 από 4

NEWSLETTER