Κατά των παρατάξεων και των συλλόγων των εκπαιδευτικών στρέφεται με επιστολή με τίτλο "Οταν χρησιμοποιούνται οι σύλλογοι εκπαιδευτικών για κομματικό ίδιον όφελος", το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, σημειώνοντας πως…
Στους 2ους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Περιφέρειας Πελοποννήσου μετείχε το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 20:58

Πεζοπορία 20 μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Πεζοπορία 20 μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας διοργανώθηκε την Τρίτη στην παραλία της πόλης, από το "Filoxenia" ως το Δημοτικό Στάδιο.
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 15:32

Γιορτή για την 25η Μαρτίου στη "Λιλιπούπολη"

Γράφτηκε από την
Τη γιορτή τους παρουσίασαν τα παιδιά του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής "Λιλιπούπολη" για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου.
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 12:54

Νήπια τσολιάδες και αμαλίες

Γράφτηκε από την
Στους Αγίους Αποστόλους και στο ηρώο της Πλατείας 23ης Μαρτίου βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι μικροί μαθητές από το 15ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, ντυμένοι τσολιάδες και αμαλίες. Λίγο πριν, τους…
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 13:30

Μεσσήνιοι μαθητές σε ταξίδι στην Ιταλία

Γράφτηκε από την
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για μία ακόμη χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ από το 1ο ΕΠΑΛ και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καλαμάτας.
Ο Καλαματιανός Δημήτρης Παρθένιος (μαθητής της Ε’ Δημοτικού), πέρασε με επιτυχία το Intermediate SCAT τεστ για χαρισματικά παιδιά του Κολεγίου "Ανατόλια", το οποίο έγινε την Κυριακή στην Καλαμάτα στο Πανεπιστήμιο…
Τα πτυχία τους πήραν χθες το μεσημέρι 26 απόφοιτοι της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα (Τμήμα Φιλολογίας).
Μια ευχάριστη ημέρα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ήταν το Σάββατο 18 Μαρτίου, με αφορμή δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που έγιναν στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο δάσκαλος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ιδρυτής των ιστορικών εκπαιδευτηρίων Παναγιωτόπουλου στην Καλαμάτα.
Τέσσερις ομάδες από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά έλαβαν μέρος στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο» που έγινε την Κυριακή στην Αίθουσα Γ. Κασσιμάτης στο…
Στην Καλαμάτα θα βρεθεί η Μεσσήνια συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με το καινούριο της έργο "Μέσα από τα μάτια τους", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις…
Συνολικά 5 ομάδες Δημοτικών και 14 Γυμνασίων -μεταξύ τους και οι ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Καλαμάτας- συμμετείχαν και εκπροσώπησαν το Σάββατο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής,…
Με υπόμνημά της στον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας ρωτά:
Οι δημιουργίες των εκπαιδευομένων του Εργαστηρίου Ανθοκομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου παρουσιάστηκαν το Σάββατο, στην αίθουσα 85 του ΤΕΙ στην Καλαμάτα.
Συνάντηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω» έγινε την Τετάρτη στο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας.
Ο 1ος Παμμεσσηνιακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας ξεκινά σήμερα από το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Οι συνέργειες - συνεργασίες που θα αναπτυχθούν στο επόμενο διάστημα μεταξύ Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Πελοποννήσου αναλύθηκαν χθες σε ημερίδα που έγινε στην Τρίπολη με τίτλο "Ανώτατη εκπαίδευση και έρευνα στην…
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 16:43

Βιβλιοδρομίες στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από την
Για μια ακόμη χρονιά θα γίνει η γιορτή των Βιβλιοδρομιών στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 11.30 π.μ. με θέμα «Ταξίδι στη μυθολογία».
Τα πτυχία τους πήραν πριν από λίγο οι απόφοιτοι της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, στο κεντρικό αμφιθέατρο.
Σελίδα 1 από 208

NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση