Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών - προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών, πραγματοποιούν σήμερα στις 7 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ,…
Την άμεση μονιμοποίηση των συναδέλφων τους αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζητεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, όπως επισήμανε και σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος Δέσποινα Στυλιανού.
Τρίωρη στάση εργασίας αποφάσισαν για σήμερα Δευτέρα τα Δ.Σ. της Α’ και Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών για την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά το σύστημα…
Δεύτερος κύκλος του ομίλου STEAM (ερευνώ - χαίρομαι - ανακαλύπτω) για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού Σχολείου λειτουργεί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, όπως τα εν λόγω εκπαιδευτήρια γνωστοποιούν με σχετική ανακοίνωση.
Με ιδιαίτερη προσοχή διαχειρίζονται από σήμερα την αλληλογραφία σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μετά τις πληροφορίες για αποστολή φακέλων με ύποπτη σκόνη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όλης της χώρας.
Η Δέσποινα Στυλιανού εξελέγη νέα πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε Σώμα.
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 17:34

Τρίωρη στάση εργασίας από τους εκπαιδευτικούς

Γράφτηκε από την
 Συμπληρωματική τρίωρη στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή κήρυξε η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, από τις 8 ως τις 11 το πρωί και όσον αφορά τα εσπερινά σχολεία από τις 8.30 το…
Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου (9 π.μ. - 12μ.) θα διεξαχθεί η επόμενη φάση του διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας. Οι επιτυχόντες της πρώτης φάσης του διαγωνισμού…
Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας στον 8ο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης (Μath & Logic Competition 2018) που διοργάνωσε στις 15-16 Δεκεμβρίου το Κολλέγιο Ανατόλια.
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 16:15

Τους επιτυχόντες μαθητές βραβεύει ο Δήμος Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Τους επιτυχόντες μαθητές των σχολείων της Τριφυλίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2018 θα βραβεύσει ο Δήμος Τριφυλίας.
Υποτροφίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές δόθηκαν σήμερα, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Εἰρήνη Μπακοπούλου», μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο.
Κάλαντα και τραγούδια έψαλε αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας και στους φιλοξενούμενους στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο και στο Παπαδοπούλειο Ίδρυμα.
Ενημερωτική συζήτηση για τα τροχαία ατυχήματα είχε χθες με τους μαθητές του 5ου Λυκείου Καλαμάτας ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας, αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας.
Η τελευταία ορκωμοσία για το 2018 στο ΤΕΙ Πελοποννήσου έλαβε χώρα χθες στο κεντρικό αμφιθέατρο του ιδρύματος στην Καλαμάτα.
Σε κλίμα δημιουργικό αλλά και γιορτινό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα ημερίδα με βιωματικό χαρακτήρα και θέμα «Ρήματα και απορρίμματα στην… τάξη», στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.
Ορκωμοσία 51 πτυχιούχων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής ΤΕΙ Πελοποννήσου θα γίνει αύριο.
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 17:21

Ερευνα μαθητών του 5ου Λυκείου Καλαμάτας για τον ιό HIV

Γράφτηκε από την
Ερευνα για τον ιό HIV παρουσίασε ομάδα μαθητών του 5ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογίας.
Χαμόγελα, συγκίνηση και ελπίδα σκόρπισαν την Κυριακή το βράδυ μικροί και μεγάλοι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στην παράσταση «Τι θα πει παιδί;» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.
Tην ευκαιρία να επισκεφθούν το λιμάνι της Καλαμάτας, όπου λαμβάνει χώρο ο τελικός του διαγωνισμού X-Prize είχαν την Τετάρτη μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
Πέντε εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν το Λονδίνο από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με το σχέδιο «Guiding the development of…
Σελίδα 1 από 239

NEWSLETTER