Με λαμπρότητα και κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος η γιορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Καλαμάτα, με επίκεντρο του εορτασμού τον φερώνυμο ναό στα Γιαννιτσάνικα.
Συνάντηση ιερέων εν όψει της έναρξης, τον ερχόμενο Οκτώβριο, των κατηχητικών σχολείων για την περίοδο 2019-20 συγκλήθηκε στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, προκειμένου να συζητηθεί η διαδικασία της προετοιμασίας και του προγραμματισμού…
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 14:19

Το Γενέσιον της Θεοτόκου γιορτάζει ο Μελιγαλάς

Γράφτηκε από την
Το Γενέσιον της Θεοτόκου γιορτάζει ο Μελιγαλάς το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου.
Την εικόνα της Παναγίας από τη Μονή της Δήμιοβας υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης η Καλαμάτα, στο ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα.
Την εικόνα της Παναγίας από τη Μονή της Δήμιοβας υποδέχεται σήμερα η Καλαμάτα, στις 7 το απόγευμα, στο ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα.
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 19:03

Υποτροφίες από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές θα δοθούν από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Αυτό ενημερώνει με σχετική ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς…
Με λαμπρότητα έγινε εορτάστηκε η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σπηλιά Τριφυλίας, που γιορτάζει και το χωριό.
Μηνύματα ενότητας των Ελλήνων έστειλαν χθες το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στη συνάντησή τους στο Επισκοπείο.
“Ανάπτυξη χωρίς ευημερία του λαού δεν έχει νόημα και περιεχόμενο", τόνισε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημάρχου Οιχαλίας Γιώτας Γεωργακοπούλου και των μελών του νέου Δημοτικού…
Ολοκληρώθηκε το έργο συντήρησης του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Φοινικούντα και η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Με λαμπρότητα, κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Μεσσηνία.
Τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου με επίκεντρο τις Μονές Βουλκάνου και Δήμιοβας γιορτάζει με λαμπρότητα και κατάνυξη και φέτος η Μεσσηνία.
Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 08:33

Κλειστά τα γραφεία της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Κλειστά θα παραμείνουν τα γραφεία της Μητρόπολης Μεσσηνίας από την Πέμπτη 15 έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου.
Τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος γιόρτασαν στους Χριστιάνους στον ιστορικό ναό που κοσμεί την περιοχή και έχει χαρακτηριστεί ως η Αγιά Σοφιά του Μοριά.
Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Μαραθούπολη η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο φερώνυμο ιερό ναό του χωριού.
Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε χθες η γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης της Μητρόπολης Μεσσηνίας «Η Αγία Αικατερίνη», στον Ταΰγετο, βρέθηκε ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.
Τον προστάτη τους Αγιο Παντελεήμονα τίμησαν τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Νομού Μεσσηνίας, στο παρεκκλήσι της Μονής Βελανιδιάς.
Τον πολιούχο του Αγιο Παντελεήμονα τιμά το Διαβολίτσι μεθαύριο Σάββατο, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο Δήμος Οιχαλίας.
Κανονικά λειτουργεί πλέον το Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλογραιών Καλαμάτας, καθώς έχουν αρθεί όλες οι τιμωρίες. Και κυρίως έχει αρθεί το "επιτίμιον της ακοινωνησίας" που είχε επιβάλει στις…
Σελίδα 1 από 65

NEWSLETTER