Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ιερούργησε το Ψυχοσάββατο της Απόκρεω στον κοιμητηριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμάτας.
Στο νεκροταφείο Καλαμάτας θα τελέσει τη θεία λειτουργία ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, αύριο, για το Ψυχοσάββατο
Δεκαετές πολυαρχιερατικό μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Θέμελη, θα τελέσει η μητρόπολη, στο μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, μεθαύριο Κυριακή.
Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτ΄ζουν και φέτος τα Φιλιατρά τον προστάτη τους Αγιο Χαράλαμπο.
Ξεκίνησαν από σήμερα το απόγευμα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου των Φιλιατρών Αγιο Χαράλαμπο, οι οποίες και θα κορυφωθούν την Παρασκευή.
Τον πολιούχο των Φιλιατρών Αγιο Χαράλαμπο γιορτάζει αυτή την Παρασκευή με κάθε λαμπρότητα ο Δήμος Τριφυλίας, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν…
Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και πλήθους πιστών, γιόρτασε σήμερα η Καλαμάτα, την πολιούχο της Υπαπαντή του Χριστού.
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 07:54

Η Καλαμάτα γιορτάζει την Υπαπαντή του Χριστού 

Γράφτηκε από την
Την πολιούχο της Υπαπαντή του Χριστού γιορτάζει σήμερα η Καλαμάτα, παρουσία χιλιάδων πιστών από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και όλης της Ελλάδας.
Συνολικά 620.000 ευρώ έχουν διατεθεί τα τελευταία 6 χρόνια (2010 ώς 2016) από το «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών» της Μητρόπολης Μεσσηνίας, ως έκτακτα βοηθήματα αλλά κυρίως ως μηνιαίες υποτροφίες,…
Τους Τρεις Ιεράρχες γιόρτασαν στην Τριφυλία η εκπαιδευτική κοινότητα και ο δήμος το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στους Γαργαλιάνους.
Παρουσία πλήθους πιστών ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Καλαμάτας και προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή.
Τη Β' ενημερωτική ημερίδα για τους υπευθύνους γραφείων Τύπου και άλλων προσώπων που ασχολούνται με την επικοινωνία των Μητροπόλεων της Διοικητικής Περιφερείας Πελοποννήσου φιλοξένησε χθες το Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν.…
Παρουσία πλήθους πιστών ξεκίνησαν χθες το βράδυ οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Καλαμάτας και προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή.
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 21:02

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στους Γαργαλιάνους 

Γράφτηκε από τον
Τους Τρεις Ιεράρχες τιμούν και γιορτάζουν στην Τριφυλία αυτή την Κυριακή 29 του μηνός στις 6 το απόγευμα στον καθεδρικό ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Γαργαλιάνων.
Στο ασφυκτικά γεμάτο Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης Μεσσηνίας έγινε την Κυριακή η Σύναξη Γονέων και Νέων Ζευγαριών, του Γραφείου Οικογένειας και Γυναικείων Θεμάτων της Μητρόπολης.
Συνεχίζονται και φέτος οι "Συνάξεις γονέων και νέων ζευγαριών" από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και το Γραφείο Γυναικείων Θεμάτων και Οικογένειας. Αυτές θα γίνονται στο Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης Μεσσηνίας, στο…
Τα Θεοφάνια γιόρτασαν χθες το πρωί οι παλαιοημερολογίτες της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής.
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 15:07

Η γιορτή του Αγίου Αθανασίου στα Φιλιατρά 

Γράφτηκε από τον
Παρουσία πλήθους πιστών έγινε ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου χθες στα Φιλιατρά στον φερώνυμο ιερό ναό της πόλης.
Συνεχίζονται οι "Συνάξεις γονέων και νέων ζευγαριών" από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, στο Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης Μεσσηνίας στο 2ο όροφο.
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 16:42

Η γιορτή του Αγίου Αντωνίου στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Παρουσία πλήθους πιστών γιόρτασε ο ιερός ναός του Αγίου Αντωνίου στην Κυπαρισσία στο μικρό αλλά γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται στον δρόμο για την Ανω Πόλη.
Σελίδα 1 από 42

NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση