Με τέσσερις παρατάξεις έγιναν σήμερα οι εκλογές στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου.

Το έργο επισκευής του κτηρίου του πρώην κινηματογράφου «Ηλέκτρα», για επανάχρησή του ως πολιτιστικού χώρου (με κινηματογράφο, πινακοθήκη κλπ.), προγραμματίζει να δημοπρατήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Επίσκεψη στον ποταμό Αρι πραγματοποίησε το Σάββατο ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και συναντήθηκε με τη δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου.

Το θέμα του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, σήμερα στις 7 το απόγευμα, με σκοπό το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.

Πρόταση για ποδηλατικούς αγώνες και προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στο Δήμο Μεσσήνης καταθέτει ο Γιάννης Λάσκαρης, σύμβουλος της μειοψηφίας - γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να πάρει τώρα μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών, για να μην έχει η ελιά την τύχη της σταφίδας, καλεί την κυβέρνηση ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα ηλεκτρονικά βιβλία διοργανώνει η Ενωση Λογιστών - Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τη Union Programming Group.

Κρίσιμος είναι ο Νοέμβρης για τα οδικά έργα της Μεσσηνίας. Μέσα στο μήνα αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις τόσο για τα τμήματα Πάτρα - Πύργος και Καλό Νερό - Τσακώνα όσο και για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Αυλαία χθες βράδυ για την έκθεση “Πελοπόννησος EXPO”, που λειτουργούσε από την Τετάρτη στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης και υποδέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Πελοπόννησο.

 

Το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής μέχρι το Πήδημα και το διεθνές αεροδρόμιο, που μελετούσε ο “Μορέας”, παραμένει ξεχασμένο στα αζήτητα.

 

Το βραβευμένο θεατρικό έργο «Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου, το οποίο τιμήθηκε με το A’ βραβείο νέου συγγραφέα το 2004 από το ΥΠΠΟ, ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.

 

Γεννημένος στη Σαγκάη στις αρχές του 20ού αιώνα, ο Κρίστοφερ Μπανκς μένει ορφανός στην ηλικία των 9 χρόνων, όταν εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο οι γονείς του.

Συζήτηση για τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας (2018) της Σουηδικής Ακαδημίας, Ολγα Τοκάρτσουκ, διοργανώνουν σήμερα στις 6 μ.μ. το Βιβλιοπωλείο "Μακρής 1928" και οι εκδόσεις "Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος" στον πολυχώρο “House by Phaos” (Σφακτηρίας 18).

Η σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής του συνεδρίου Κυπαρισσίας με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από ανάλογες κινήσεις της Ηλείας πραγματοποιείται αλλά αντανακλά ουσιαστικά και το κλίμα απογοήτευσης που κυριαρχεί εξαιτίας της άρνησης από την κυβέρνηση για οποιαδήποτε συζήτηση.

Από το σκοτάδι της Α΄ Τουρκοκρατίας βγήκε προσωρινά η Κορώνη το 1532-34, όταν ο ενωμένος χριστιανικός στόλος, υπό τον Γενουάτη ναύαρχο Andrea Doria, έφθασε εδώ και απελευθέρωσε την πόλη και το κάστρο της. Για να φθάσει κανείς μέχρι αυτό το μικρό διάλειμμα στην Α΄ Τουρκοκρατία, πρέπει να γνωρίσει το «κλίμα» της εποχής.

Ενας 31χρονος συνελήφθη για κλοπή το πρωί της περασμένης Παρασκευής στους Γαργαλιάνους.

 

Σε Σώμα συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Αιγαιοπελαγιτών Νομού Μεσσηνίας «Οδυσσέας Ελύτης», όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 10ης Νοεμβρίου.

Ξεκίνησε σήμερα ο στολισμός της Καλαμάτας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από την κεντρική πλατεία.

Αμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Καλαμάτας μετά το ατύχημα της περασμένης Παρασκευής στην οδό Πολυχάρους και Αριστοδήμου, όπου άνδρας ΑμεΑ ανατράπηκε με το καρότσι του σε κακότεχνη διάβαση ΑμεΑ.

«Δεν φοβάμαι τον καρκίνο. Ενημερώνομαι υπεύθυνα και σωστά. Καρκίνος πνεύμονα, δέρματος και ουροποιητικού συστήματος»: Αυτό είναι το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο “Θόδωρος Αγγελόπουλος”, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.


NEWSLETTER