Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επίθεση σε βάρος του Π. Κωνσταντινέα.

Βγήκε νωρίτερα σήμερα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, που από χθες νοσηλευόταν μετά την επίθεση, που δέχθηκε.

Ο εμπορικός πεζόδρομος της Μεσσήνης και οι γύρω δρόμοι με καταστήματα είχαν την τιμητική τους το Σάββατο το βράδυ, καθώς στο πλαίσιο του νησιώτικου πανηγυριού διοργανώθηκε για ακόμα μια χρονιά η Λευκή Νύχτα της πόλης.

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση, που δέχθηκε απόψε στην Καλαμάτα ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας εξέδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Περιοχές της δυτικής Ελλάδας γνωρίζουν από κοντά περίπου 40 τουριστικοί πράκτορες από την Πολωνία, τους οποίους υποδέχτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του τουρισμού και τη δημιουργία νέων αεροπορικών συνδέσεων της περιοχής με προορισμούς του εξωτερικού.

Μειωμένη μόνο κατά 6,5% σε σχέση με πέρυσι ήταν η τιμή του πρώτου αγουρέλαιου που πουλήθηκε στους Αγίους Αποστόλους Λακωνίας - και αν η πτώση στην αρχή της ελαιοκομικής περιόδου περιοριστεί κοντά σε αυτό το ποσοστό, τότε οι παραγωγοί θα έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν για τη συνέχεια, αφού δεν θα επιβεβαιωθούν όσοι προέβλεπαν "καθίζηση" της τιμής του ελαιόλαδου.

 

Ιδιαίτερα έντονη θα είναι η μεσσηνιακή παρουσία στην 9η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, καθώς το Ινστιτούτο Ελληνικής Αρχιτεκτονικής ξεχώρισε 3 μελέτες του αρχιτεκτονικού Studio P4 Architecture.

Επιφυλάξεις και προβληματισμούς εκφράζει το παράρτημα Πελοποννήσου του ΓΕΩΤΕΕ, ενώ επισημαίνει και τα θετικά του σχεδίου νόμου με θέμα “Ρυθμίσεις για την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων”.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Μεσσηνίας, σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε Στέρνα, Λογγά, Βλαχόπουλο, Μάνεση, Ηλέκτρα, Χωματάδα, Ικλαινα, Παπούλια, Γλυφάδα και Χράνους.

Καθώς ο χρόνος κυλάει, η καλλιέργεια αρχίζει και από το “Ριζοσπάστη” οι ανταποκριτές προσπαθούν να αναδείξουν το ζήτημα των εργατών γης. Σύμφωνα με ανταπόκριση από τη Μεσσήνη: «Τώρα που άρχισε η καλλιέργεια των σταφιδαμπέλων, οι εργοδότες θέλουν να καλλιεργήσουν τα χτήματά τους σε βάρος των εργατών γης.

 

ΣΟΥΗΔΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ "Ε" ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ “MÄSTARNAS MÄSTARE"

Αυτές τις μέρες, στα ωραιότερα τοπία της Μεσσηνίας γίνονται τα γυρίσματα της εξαιρετικά δημοφιλούς σουηδικής σειράς “Mästarnas Mästare” (Πρωταθλητές των Πρωταθλητών), στην οποία συμμετέχουν διάσημοι βετεράνοι σούπερσταρ του αθλητισμού.

 Η καταστροφή της Είρας ήρθε από μια μοιχαλίδα, σύζυγο κάποιου Μεσσήνιου φρουρού της ακρόπολής της. Αυτοί διέμεναν εκτός των τειχών και η σύζυγος διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις με ένα βοσκό σπαρτιατικής καταγωγής. Αυτός, σ’ αυτή την ανώμαλη για την περιοχή εποχή, είχε ανεξαρτητοποιηθεί λαθραία από την υπηρεσία του στο Σπαρτιάτη ευγενή Εμπέραμο και είχε αυτομολήσει στους Μεσσηνίους.

 

Φωτογραφία της Κορώνης στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

 

Πλατεία Άρεως | Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 20:30, Η Άλωση της Τριπολιτσάς, ένα θεατρικό δρώμενο που ζωντανεύει την ιστορία!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού εργοστασίου Λέκκα στο Ασπρόχωμα.

Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσεται ο ξυλοδαρμός του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα καθώς κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ το ανεβάζουν σε θέμα αιχμής.

Όλα δείχνουν πως ο καιρός αλλάζει και το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν το τελευταίο καλοκαιρινό, καθώς από αύριο Τρίτη έρχεται εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, όπως εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο γύρω στις 10 το πρωί, σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, στην Καλαμάτα, στην οδό Φαρών 209.


NEWSLETTER