Στην πρόσληψη 5 συμβασιούχων προχωρεί ο Δήμος Μεσσήνης, προκειμένου να απασχοληθούν στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε στις Δημοτικές Ενότητες Μεσσήνης και Πεταλιδίου η θεομηνία του περσινού Σεπτεμβρίου.

 

Τον Φεβρουάριο ανακοινώνει υποψήφιους ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Γιάννης Λάσκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού “Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης”, όπως γνωστοποίησε με σχετική ανακοίνωσή του.

Εναν ακόμα υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο από τη Λακωνία, τον 8ο κατά σειρά, ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, επικεφαλής της παράταξης “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο”.

Υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου θα είναι ο Λάκωνας Μπάμπης Μπιλίνης με καταγωγή από τα Βάτικα.

 

Την παραίτησή του από επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης γνωστοποίησε ο Στάθης Αναστασόπουλος, με δήλωσή του κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τις 6 Φεβρουαρίου μετατέθηκε η ημερομηνία υποβολής των προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ, που επρόκειτο να κατατεθούν αύριο Τετάρτη, ανακοίνωσε απόψε η επιχείρηση.

Την επισκευή - συντήρηση των κτηρίων του Λιμεναρχείου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, δημοπρατεί το Λιμενικό Ταμείο.

Μέτρα για την αντιμετώπιση επιβλαβούς οργανισμού που εντοπίστηκε σε φυτά ντομάτας και επιβεβαιώθηκε από το Εργαστήριο Βακτηριολογίας του Μπενάκειου Ινστιτούτου, συστήνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.

Ημερίδα με θέμα “Ελαιόλαδο: Καλλιέργεια – μεταποίηση – διατροφική αξία” διοργανώνεται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στη συμπρωτεύουσα στο “Aliki Perroti Educational Center”, όπου θα διενεργηθεί παράλληλα και εργαστήριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου.

 

Αγοραστές για ένα στα δέκα ξενοδοχεία της χώρας αναζήτησαν επιχειρηματίες του κλάδου μέσα στο 2018, καθώς παρουσίασαν κακές ή μη ικανοποιητικές οικονομικές επιδόσεις, παρά τη μεγάλη αύξηση των αφίξεων ξένων επισκεπτών τα τελευταία χρόνια.

 

Στις 18 Ιανουαρίου 2009 η αξέχαστη Δανάη Στρατηγοπούλου ανέβηκε στους ουρανούς και στρογγυλοκάθισε στην αίθουσα των θεών με τους αιώνιους δημιουργούς.

 

Σύμφωνα με το “Θάρρος” ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Στ. Στεφανόπουλος «χθες απέστειλε τηλεγραφικώς προς τον κ. Πρωθυπουργό την παραίτησίν του επί τη πληροφορία καθορισμού τιμής δελτίων 2.800 δραχμές» ενώ απειλούνται ένοπλα συλλαλητήρια: «Τα γραφεία του ΑΣΟ και των εφημερίδων κατακλύζονται από ψηφίσματα διαμαρτυρίας των σταφιδοφόρων περιφερειών διά των οποίων διαπιστώνεται η επίσημος χρεωκοπία του ΑΣΟ.

Συνεχίζεται σήμερα το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με θέμα την ισότητα των φύλων στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και ελεύθερη είσοδο.

Την πίτα του έκοψε χθες ο Σύλλογος Αποφοίτων 2ου Εξατάξιου Γυμνασίου - Λυκείου Καλαμάτας.

Διάλεξη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας θα δώσει αύριο Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. η Ξένη Αραπογιάννη.

Ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος και η ενημέρωση σε θέματα υγείας στην εμμηνόπαυση είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει αύριο στις 6 μ.μ., στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μικρής Μαντίνειας, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Μαντιναίοι».

Ο έπαινος Νικολάου Πολίτη πρόκειται να απονεμηθεί στους τρεις πρώτους μαθητές λυκείων των κατευθύνσεων (της Γ’ τάξης 2017 - 2018), σε εκδήλωση στις 30 Ιανουαρίου, γιορτή των Τριών Ιεραρχών, στην Καλαμάτα.

Την πίτα του έκοψε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, ο οποίος φέτος γιορτάζει τα 82 χρόνια του.

Την πίτα του έκοψε ο Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων πραγματοποιώντας και τον ετήσιο χορό του το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο “Il Centro” στην πλατεία της πόλης.

Το ενδιαφέρον των οδοντιάτρων και ιατρών και από άλλους νομούς εκτός Μεσσηνίας προσέλκυσε η ημερίδα «Γενική Υγεία και Οδοντιατρική, μία αμφίδρομη σχέση» που διοργάνωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας το περασμένο Σάββατο, στο ξενοδοχείο "Elite City Resort" στην Καλαμάτα.


NEWSLETTER