Χοιρινό κρέας με κουπόνια, σε 319 άπορες οικογένειες, σχεδιάζει να μοιράσει ο Δήμος Καλαμάτας για τη γιορτή του Πάσχα. 

Τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης του κύριου οδικού δικτύου για την Αλαγονία και το Ελαιοχώρι θα εξετάσει και θα προωθήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

 

 

Πίστωση 1.500.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα στην Αρχαία Μεσσήνη ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, που επισκέφθηκε χθες Παρασκευή τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, στον οποίον και ξεναγήθηκε από τον επικεφαλής των ανασκαφών, αρχαιολόγο καθηγητή Πέτρο Θέμελη.

«Η σημερινή ημέρα, πρέπει να είναι για μας δείγμα γραφής του χθες, που πρέπει να μας ενώσει στο αύριο». Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την επέτειο απελευθέρωσης της Καλαμάτας.

Αιτήματα για το ζωντάνεμα και την ανάπτυξη των χωριών του Ταϋγέτου, άκουσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, από εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

 

Σε σημαντικό προορισμό για σχολικές εκδρομές εξελίσσεται η Καλαμάτα. Μαθητές κυρίως από την Αττική πρόκειται να κατακλύσουν από την επόμενη εβδομάδα την πόλη.

Κανονικά με την επωνυμία "Σκλαβενίτης", όπως φυσικά αναμενόταν, λειτουργούν πλέον τα σούπερ μάρκετ "Μαρινόπουλος" και στην Καλαμάτα.

 

Ακόμα μία δυνατότητα για φθηνή αεροπορική μετάβαση από την Καλαμάτα στη Θεσσαλονίκη -και αργότερα προς Αθήνα- δίνει η Aegean, η οποία προσφέρει θέσεις από 19 ευρώ, σε όσους κάνουν κράτηση μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

 

Ανάμεσα στους καλύτερους εκπροσώπους του Ελληνικού τουρισμού αναδείχτηκε το "Elite City Resort", σε λαμπερή τελετή απονομής που έγινε την Τρίτη στο "Athenaeum Intercontinental Athens" για τα Tourism Awards 2017.

Ο διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου Kalamata International Olive Oil Awards "Panelaion", θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ελαιολάδου κι Ελιάς στην Καλαμάτα, στις 7-9 Απριλίου.

 

Εκδήλωση με θέμα "Η Επανάσταση του 1821 και οι απόπειρες παραχάραξής της" θα γίνει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

 

Γιορτάστηκε χθες Παρασκευή η 196η επέτειος της εξέγερσης και της ορκωμοσίας των Ντρέδων στο Ανω Δώριο, το θρυλικό Σουλιμά.

 

 

Το βιβλίο του Ηλία Αναστασιάδη με τίτλο “Δευτέρα”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στο καφέ-ρεστοράν “BabaYaga” στην Καλαμάτα.

 

 

Στον ορισμό μέλους της ευρωπαϊκής επιτροπής επιλογής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, στο Δ.Σ. της "Ελευσίνα 2021 Α.Ε.", αντιδρά ο Δήμος Καλαμάτας.

 

Ενα τμήμα της πλατείας στη Μεσσήνη τη δεκαετία του 1970. Διακρίνονται τα παρτέρια στην ανατολική και βόρεια πλευρά, ο θερινός κινηματογράφος "Τιτάνια" με το μεγάλο παλιό σπίτι στη βόρεια πλευρά του και η γωνία αυτού στη δυτική.

 

 

 

Τη γιορτή τους παρουσίασαν τα παιδιά του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής "Λιλιπούπολη" για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου.

 

 

Ενα τσιγαριλίκι είχε στην κατοχή του ένας 53χρονος στο Εξοχικό Τριφυλίας που τον συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Μεσσηνίας.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και φέτος, με σύμμαχο τον καλό καιρό, την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Κυπαρισσία.

Χωρίς προβλήματα διεξήχθη και φέτος στην Καλαμάτα η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

 

 

Στους Αγίους Αποστόλους και στο ηρώο της Πλατείας 23ης Μαρτίου βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι μικροί μαθητές από το 15ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, ντυμένοι τσολιάδες και αμαλίες. Λίγο πριν, τους είχε γίνει ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση