Τον καθορισμό των όρων για τέσσερις διαγωνισμούς καλείται να αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας που συνεδριάζει αύριο Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι.

 

Το κατεπείγον της ανάθεσης σε ιδιώτη της μεταφοράς και διαχείρισης των σκουπιδιών του Δήμου Οιχαλίας συζητεί η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, που συνεδριάζει αύριο Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί.

 

Συμβάσεις για την εκτέλεση εργασιών στα γήπεδα σχολείων του Δήμου Πύλου - Νέστορος και στο δημοτικό στάδιο Πύλου υπογράφηκαν χθες μεταξύ του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη και του εκπροσώπου της εταιρείας «Βορβίλα Κωνσταντίνου και ΣΙΑ Ο.Ε.».

Η Κωνσταντίνα Φιλντίση ορκίστηκε χθες νέα πρόεδρος στην Τοπική Κοινότητα Βανάδας του Δήμου Τριφυλίας, καθώς πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Φιλντίσης.

“Στα ζητήματα του περιβάλλοντος το καίριο ζήτημα είναι ο έλεγχος”, τονίζει στην “Ε” ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Ιωάννης Σαγιάς, αρμόδιος για θέματα ποιότητας ζωής - και διευκρινίζει: “σύντομες διαδικασίες αδειοδότησης, αλλά έλεγχος, και όχι μία φορά”.

 

Το προϋπολογισμού 1,6 εκ. ευρώ έργο κατασκευής των αντλιοστασίων λυμάτων στη Γιάλοβα, τμήμα του δικτύου του βιολογικού καθαρισμού δημοπρατεί ηλεκτρονικά ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.

Οπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Το μεγάλο όμως στοίχημα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας είναι τα ελληνικά λιμάνια να χρησιμοποιηθούν ως σημεία εκκίνησης (home ports) και κατάληξης των ταξιδιών που προγραμματίζουν οι εταιρείες κρουαζιέρας, διότι σήμερα τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια κάνουν απλές προσεγγίσεις.

Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες θα μπορεί να λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του, λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην αύξηση των επισκεπτών και στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 

 

Οι σημαντικές διεθνείς διακρίσεις συνεχίζονται για τη μεσσηνιακή εταιρεία “Κλήμης”, που βρίσκεται πλέον μεταξύ των 22 κορυφαίων περιβαλλοντικών εταιρειών της Ευρώπης.

 

Τιμητική διάκριση στην κατηγορία «παραδοσιακή κουζίνα» απέσπασε το εστιατόριο της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας «Αρκαδιά Γευσιπωλείο», από τα Βραβεία «Estia Awards 2019» που αναδεικνύουν τους καλύτερους της ελληνικής εστίασης.

 Το ξενοδοχείο "Πανελλήνιον" και από το 1939 "Rex", στις αρχές του 20ού αιώνα.

Μπορεί να διανύουμε τις τελευταίες μέρες πριν μπει επίσημα ο χειμώνα, όμως ο καιρός (με εξαίρεση τις τελευταίες ώρες) δεν λέει να συμμορφωθεί, οδηγώντας αρκετούς στην παραλία για μια βουτιά.

 

Μια ατμοσφαιρική βραδιά θα μοιραστεί μαζί μας ο Παναγιώτης Μάργαρης την ερχόμενη Παρασκευή, ζητώντας μάλιστα και τη... βοήθεια του κοινού.

 

Την παιδική παράσταση με το έργο “Το μαργαριτάρι του κόσμου” του Γιάννη Μαργαρίτη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Φραγκιόγλου, ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Τον αγαπημένο “Μάγο του Οζ” φέρνει και στην Καλαμάτα το Μικρό Θέατρο Λάρισας αύριο Σάββατο 17 Νοεμβρίου, για 3 παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου τις ώρες 11.30 π.μ., 5.15 μ.μ. και 7.15 μ.μ.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα είχαν τα ξημερώματα της Κυριακής τρεις παίκτες της Κυπαρισσίας.

Ενας 61χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από φορτωτή που οδηγούσε 29χρονος συνάδελφός του.

Είμαστε η Βασιλική και ο Δημήτρης και εδώ και έναν μήνα περίπου έχουμε αφήσει την Αθήνα και έχουμε μετακομίσει στη Σπάρτη.

Η πρώτη επιμορφωτική δραστηριότητα της χρονιάς πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα επιμορφώσεων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Αιμοδοσία αλληλεγγύης πραγματοποιείται την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι, με σλόγκαν “Δώσε αίμα, πρόσφερε ζωή σε τρεις συνανθρώπους σου”.


NEWSLETTER