Μέλη σε επιτροπές και συμβούλους σε Συνδέσμους Υδρευσης πρόκειται να ορίσει και να εκλέξει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα.

Με κοινή τους πρόταση - ψήφισμα οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης Δημήτρης Καφαντάρης και Ηλίας Κανάκης καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος να δηλώσει ότι επιθυμεί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες «ώστε με Κ.Υ.Α. να επεκταθεί - παραταθεί η χρονική διάρκεια της απασχόλησής των υφιστάμενων ωφελούμενων, τουλάχιστον μέχρι την τοποθέτηση στους Δήμους των ωφελούμενων (από τον ΟΑΕΔ) του νέου κύκλου του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας».

 

Εκ νέου έλεγχο δομικής τρωτότητας των σχολικών του κτηρίων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας, και ζητεί από τις “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.” (πρώην ΟΣΚ) ο έλεγχος να γίνει από μηχανικούς της εταιρείας, όπως προβλέπεται.

 

Το Δημοτικό Σχολείο στο Πλατύ επισκέφθηκαν χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Φάβας, και προσέφεραν σε κάθε μαθήτρια και μαθητή σχολικά είδη (τσάντα και γραφική ύλη) αξίας 25 ευρώ.

Για «κυβίστηση από την πλευρά της κυβέρνησης ως προς το Μακεδονικό» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

 

Στον δεύτερο γενικό ψεκασμό σε αρκετές περιοχές βρίσκεται το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας στη Μεσσηνία. Σε κάποιες, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εκεί, έχουν γίνει και τρεις ψεκασμοί.

Την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για το ελληνικό ελαιόλαδο ζήτησαν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ) στη συνάντηση που είχαν προχθές με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Πέντε έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου απορρίφθηκαν από την κεντρική επιτροπή του ΕΣΠΑ, επειδή δεν είχαν μελέτες.

Εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας χαρακτηρίστηκε η έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Alfa Expo.

Ο εισερχόμενος τουρισμός τη δεκαετία 2009-2018 προσέφερε 125 δισ. ευρώ περίπου στην ελληνική οικονομία, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία από τα 230 εκατομμύρια επισκέπτες της χώρας αποκόμισαν θετικές εμπειρίες, σε μια εποχή που η χώρα ήταν «εύκολος στόχος» για πολλά ΜΜΕ. Αυτό αναφέρεται σε έκθεση του ΙΝΣΕΤΕ, σύμφωνα με την οποία τα έσοδα από τον εισερχόμενο τουρισμό αυξήθηκαν κατά 50% περίπου από το 2012 έως το 2018.

"Εμείς, ως άνθρωποι της Δύσης, έχουμε ανάγκη να επεμβαίνουμε, να χειραγωγούμε, να προσανατολίζουμε και να ρυθμίζουμε. Θέλουμε να νιώθουμε πως είμαστε οι διεκπεραιωτές των νόμων του σύμπαντος - και αυτό δεν το βρίσκω κακό.

 

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής διοργανώνει το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και τη Φύση «Nartura», σε συνεργασία με τον συγγραφέα Βασίλη Ρούβαλη. Τα διηγήματα αυτά απευθύνονται όχι μόνο σε εκκολαπτόμενους συγγραφείς, αλλά και σε όποιον θέλει να ακολουθήσει έναν δημιουργικό δρόμο αυτοβελτίωσης και ενσυναίσθησης. Ο κύκλος των σεμιναρίων θα διεξαχθεί στον όροφο του Vino Banco Tapas Bar, στο Ιστορικό Κέντρο. Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 11 π.μ., μέσα από ένα κύκλο τετράωρων μαθημάτων ανά 15 ημέρες (2 Κυριακές το μήνα) και θα διαρκέσουν 4 μήνες. Τα μαθήματα θα αρχίζουν κάθε φορά στις 11 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στις 3.30 μ.μ. αφού θα μεσολαβεί 30λεπτο διάλειμμα. Στους συμμετέχοντες θα παρέχεται υποστηρικτικό υλικό (κείμενα, σημειώσεις, βιβλιογραφία) και τα μαθήματα θα υποστηρίζονται από προτζέκτορα και οθόνη. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 40 ευρώ τον μήνα. Ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δήλωση συμμετοχής, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6946096502 ή στο e-mail: nartura.association@gmail.com, με την ένδειξη «σεμινάριο». Όσοι ενδιαφέρονται ή όσοι θα ήθελαν να έχουν μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της δημιουργικής γραφής θα έχουν την ευκαιρία για μια συνάντηση γνωριμίας με τον συγγραφέα Βασίλη Ρούβαλη, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στον χώρο όπου θα γίνουν τα σεμινάρια. Εκεί θα συζητηθούν οι δομές του σεμιναρίου, το θεωρητικό υλικό, οι ασκήσεις γραφής κ.ά.

 

Επιτέθηκαν στη λογοτεχνία, τη λοιδόρησαν, την καταδίκασαν, με κάθε πρόσχημα και ανεξαρτήτως καθεστώτος, με τις καλύτερες ή τις χειρότερες προθέσεις, για λόγους αστείους ή ενίοτε και σοβαρούς.

Η καρδιά των βιβλιοθηκών όλου του κόσμου χτυπούσε φέτος για μια ολόκληρη εβδομάδα στην Αθήνα, στο 85ο Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών @iflawlic2019athens.

 

Του καθηγητή Πέτρου Θέμελη

Σε εγρήγορση για το περιβάλλον και διαρκή επαγρύπνηση καλεί η ομάδα – δράση “Fridays For Future Kalamata” με συγκέντρωση που θα γίνει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στη 1 μ.μ. στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.

Το χωριό Κυνηγού του Δήμου Μεσσήνης επισκέφθηκαν μέλη της ομάδας «Αρχιτεκτονικές διαδρομές Δήμου Μεσσήνης» το περασμένο Σάββατο.

Επτά στρέμματα αγροτικής έκτασης με ελιές κάηκαν στην περιοχή του Ξηροκάμπου Τριφυλίας σε φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

 

Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά Κωνσταντίνα Δέδε εκπροσώπησε το σχολείο της και το Νομό Μεσσηνίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων - Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή» που έγινε από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου.

Με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας έγινε δεκτή η αγωγή των δύο κατοίκων του Ασπροχώματος οι οποίοι είχαν προσφύγει στις 6 Νοεμβρίου 2017 δικαστικά κατά της επέκτασης του νεκροταφείου.


NEWSLETTER