Ανοιχτή επιστολή της Κλεοπάτρας Δ. Γεωργουλοπούλου-Ρεντζέπη, Οικονομολόγοθ, MSc Finance - ΗΠΑ, CFE

 Την Τετάρτη 15 Μαΐου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Κοσμόπουλος μαζί με υποψήφιους του Συνδυασμού «Καλαμάτα μπροστά» επισκέφτηκε τον Κορδία και συνομίλησε με κατοίκους, οι οποίοι εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους και άκουσαν με ανακούφιση τις προτάσεις του για την ανάπτυξή της.

 

“Οι ευρωεκλογές δεν θα ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Μπορούν όμως να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα σήμερα, βάζοντας φρένο στα χειρότερα και ανοίγοντας αύριο τον δρόμο της ανατροπής”.

Του Δρ. Βασίλη Πουλόπουλου*

Συνεχίζεται και φέτος η λειτουργία στην Καλαμάτα τμήματος μετεκπαίδευσης στον τουριστικό τομέα, από το υπουργείο Τουρισμού. Συνολικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, για τη χρονιά 2019 - 2020 θα λειτουργήσουν 40 τμήματα μετεκπαίδευσης στον τουριστικό τομέα σε 14 περιοχές της χώρας.

Την αντίθεσή του στην αλλαγή των συντελεστών της εξισωτικής αποζημίωσης εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, τονίζοντας ότι θα φέρει μεγάλες απώλειες εισοδήματος.

Την πρόσληψη 4 συμβασιούχων εργατών αποθήκης προκηρύσσει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Μεσσηνίας.

Στις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί τελικά, σύμφωνα με την ανάρτηση στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η δημοπρασία για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, με εκτιμώμενη αξία 312,23 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (ποσό χωρίς ΦΠΑ: 251,8 εκ. ευρώ).

Το ανοιχτό κέντρο εμπορίου, το Open Mall, που πρότεινε ο Δήμος Μεσσήνης με προϋπολογισμό 1.761.888 ευρώ, εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης “Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου”.

H κοινή γνώµη είναι παντού. Προβάλλει τα αιτήµατά της στις τηλεοπτικές ειδήσεις, πρωταγωνιστεί στο διαδίκτυο, διεκδικεί ανατρεπτικό ρόλο µέσα από κινήµατα διαµαρτυρίας όπως αυτά των Αγανακτισµένων της Πλατείας Συντάγµατος ή των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία.

 

Το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων (Δημοκρίτου 14, Κολωνάκι) καλωσόρισε την περασμένη Τρίτη το κοινό στο άνοιγμα της έκθεσης «Ταξιδιωτικά σχόλια. Σύγχρονοι περιηγητές».

Παρέλαση Ανθεστηρίων το 1965, όταν αυτά ήταν από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της πόλης και συγκέντρωναν χιλιάδες κόσμο.

Το μυθιστόρημα «Πέρα δώθε» της Χριστίνας Πουλίδου προσφέρει μια πανοραµική αποτύπωση της ανόδου και της πτώσης µιας πόλης και ενός νησιού, που γίνεται χωνευτήρι διαφορετικών εθνοτικών οµάδων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ασφυκτικά γεμάτο κέντρο «Ο Γρηγόρης» στην Αγία Κυριακή ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Εκλογές στην ΕΜΔΥΔΑΣ (Ενωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη. Για τη Μεσσηνία οι κάλπες είχαν στηθεί στο 3ο όροφο του Διοικητηρίου, στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Στην Καλαμάτα ψήφισαν 61 και συνολικά στους 4 νομούς (Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα) 198 άτομα.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν όλοι οι υποψήφιοι, με την ακόλουθη σειρά: Σταύρος Καλαντζής (Αρκαδία) 89 - 13 στην Καλαμάτα, Γεώργιος Σπυρόπουλος (Μεσσηνία) 77 - 53 στην Καλαμάτα, Σωτηρία Κόνιαρη (Αρκαδία) 71 - 9 στην Καλαμάτα, Αικατερίνη Σβώλου (Αρκαδία) 56 - 4 στην Καλαμάτα, Γεώργιος Ντούτσος (Αργολίδα) 38 - 3 στην Καλαμάτα, Νικόλαος Γρίβας (Λακωνία) 35 - 1 στην Καλαμάτα, Αγγελής Πετρακόπουλος (Μεσσηνία) 20 - 14 στην Καλαμάτα.

Για την Ομοσπονδία Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ εξελέγησαν οι: Κωνσταντίνος Σάσσαλος (Αρκαδία) 136 - 32 στην Καλαμάτα, Σταύρος Καλαντζής (Αρκαδία) 83 - 9 στην Καλαμάτα, Νατάσσα Κυριακοπούλου (Μεσσηνία) 74 - 32 στην Καλαμάτα, Θεόδωρος Βερούτης (Λακωνία) 68 - 19 στην Καλαμάτα, Γεώργιος Σπυρόπουλος (Μεσσηνία) 64 - 42 στην Καλαμάτα, Σωτηρία Κόνιαρη (Αρκαδία) 60 - 4 στην Καλαμάτα, Περικλής Κατσώλας (Λακωνία) 46 - 4 στην Καλαμάτα, Νικόλαος Μπόμπολης (Αργολίδα) 36 - 2 στην Καλαμάτα.

Ακόμα πήραν: Κοκκωνία Γιαννοπούλου (Μεσσηνία) 38 - 32 στην Καλαμάτα, Αγγελής Πετρακόπουλος (Μεσσηνία) 19 - 11 στην Καλαμάτα.

Στη Διοικούσα Επιτροπή της Μεσσηνίας εξελέγησαν και οι 3 υποψήφιοι με την ακόλουθη σειρά: Κοκκωνία Γιαννοπούλου 38, Νίκη Αφαλέα 37, Στέλιος Ηλιάδης 21.

Στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης μετείχε η Διεθνής Εταιρεία Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ).

Η μπάμια φέρνει πιο κοντά και αδελφοποιεί τους Αρμενιούς Κυπαρισσίας και την Πυλαία. Οι δύο περιοχές έχοντας κοινά χαρακτηριστικά, με κύριο την καλλιέργεια της μπάμιας αλλά και κάποια τοπωνύμια, μέσω των πολιτιστικών τους συλλόγων ήρθαν πιο κοντά και οι σύλλογοι των δύο περιοχών αποφάσισαν την αδελφοποίησή τους.

Μέχρι τις 9 το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει να παραλάβουν τους διορισμούς τους, όσοι δικαστικοί αντιπρόσωποι διορίστηκαν κατά την επαναληπτικοί κλήρωση.

 Τιμάται την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου η 194η επέτειος της μάχης του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι με εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Π.Ε. Μεσσηνίας και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.


NEWSLETTER