Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 10:54

Κινητοποίηση σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Πελοποννήσου: 4 ύποπτοι φάκελοι εστάλησαν και στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Μεγάλη κινητοποίηση από νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, όπου έφθασαν με την αλληλογραφία τρεις ύποπτοι φάκελοι, όπως συνέβη χθες και σε άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.

Ένας ακόμα τέτοιος φάκελος βρέθηκε και στην αλληλογραφία του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Γύρω στις 9 το πρωί από την διοίκηση του Πανεπιστημίου κλήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική και ο χώρος αποκλείστηκε μέχρι να φθάσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Πάτρα και να προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες και στην περαιτέρω έρευνα για τους φακέλους, που εικάζεται πως μπορεί να περιέχει την ύποπτη σκόνη από την Ινδία.

Αρχικά είχε απαγορευθεί ή έξοδος από το κτίριο, που στεγάζεται η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, όλων όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στον χώρο και φυσικά απαγορευόταν η είσοδος. Στην συνέχεια επετράπη η έξοδος εν αναμονή της ΕΜΑΚ.

Παράλληλα ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε και στην αλληλογραφία του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, όπου και εκεί θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Χθες ανάλογος φάκελος είχε σταλεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Σπάρτη, ενώ να θυμίσουμε ότι το πρώτο κρούσμα ήταν την Τετάρτη στο Πανεοιστήμιο Αιγάιου στην Μυτιλήνη, όπου ελήφθη φάκελος με την ύποπτη σκόνη προκαλώντας αδιαθεσία και ζαλάδες σε κάποιους εργαζόμενους, που βρίσκονταν στον χώρο.

Περισσότερα για όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες ΕΔΩ