Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 21:48

Φωτοβολταϊκό 11,96 MWp από την "Κυνηγός Α.Ε." στο Κυνηγού Πυλίας

Γράφτηκε από την
Φωτοβολταϊκό 11,96 MWp από την "Κυνηγός Α.Ε." στο Κυνηγού Πυλίας

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του μεγάλου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 11,96 MWp στη θέση "Σκοπελάκια" του Κυνηγού Πυλίας, ιδιοκτησίας "Κυνηγός Α.Ε.", την οποία εκπροσωπεί ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Ο φάκελος του έργου βρίσκεται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προκειμένου να τον ελέγξει, να εκφράσει τη γνώμη της και να τον στείλει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το οποίο θα γνωμοδοτήσει.
Ο χώρος εγκατάστασης του σταθμού είναι 1,5 χλμ. νοτιοανατολικά του Κυνηγού και 5,5 χλμ. νοτιοδυτικά από την Πύλο.
Οπως αναφέρεται στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, το γήπεδο εγκατάστασης του προτεινόμενου σταθμού επιλέχθηκε λόγω του υψηλού δυναμικού της περιοχής, της ύπαρξης των απαραίτητων υποδομών (οδοί μεταφοράς εξοπλισμού, εγγύτητα δικτύου μέσης τάσης) και την ικανοποίηση των κριτηρίων χωροθέτησης του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Το εκτιμώμενο κόστος της επένδυσης είναι 60 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με την ενεργειακή μελέτη, η ετήσια καθαρή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπεται να είναι της τάξης των 1,8 - 14,5 εκατομμυρίων kWh ετησίως και ο ετήσιος τζίρος από τις πωλήσεις ενέργειας αναμένεται να είναι, αντίστοιχα, της τάξης των 6,5 εκ. ευρώ.
Επισημαίνεται στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ότι «η εταιρεία, αμέσως μετά την έκδοση της άδειας παραγωγής, θα καταθέσει αίτηση στη ΔΕΗ για την προσφορά όρων σύνδεσης και θα ξεκινήσει τη διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου».


NEWSLETTER