Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 21:01

Το μισό… ΕΣΠΑ ζητάει ο Νίκας: Προτείνει να ενταχθούν όλα τα έργα για τα οποία υπάρχει μελέτη

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σειρά παρεμβάσεων σε κτήρια, οδοποιία, αστικές αναπλάσεις κ.ά. σκοπεύει να εντάξει στο ΕΣΠΑ ο Δήμος Καλαμάτας, και για το σκοπό αυτό την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη σύσκεψη με στελέχη της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν μελέτες και προμελέτες έργων, των οποίων ο Δήμος Καλαμάτας διεκδικεί τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Τα έργα αυτά είναι η κατασκευή νηπιαγωγείου στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, η κατασκευή του 8ου Δημοτικού Σχολείου, η λειτουργία και αισθητική αναβάθμιση του Τουριστικού Ταϋγέτου, η κατασκευή ορεινού καταφυγίου στον Ταΰγετο και οι αναπλάσεις α) του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών, β) του αρχαιολογικού χώρου Ακοβίτικων με ενοποίησή του με τον ποταμό Αρι, γ) του τμήματος της Αριστομένους από Φραντζή έως Ξενοφώντος, και δ) κεντρικών τμημάτων στο τοπικό διαμέρισμα Αμφειας.
Επίσης επιδιώκεται η ένταξη των έργων βελτίωσης των δρόμων Νέδουσα - Μαχαλάς, Προφήτης Ηλίας - Κουταλάς, Γιαννιτσάνικα - Ελαιοχώρι, Ανω - Κάτω Βέργα, Συρρόκα - Βελανιδιά - Αγριλος - Σταματινού, Πελεκητό - Ανω Βρομόβρυση, καθώς και της οδού πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας. Από πλευράς Δήμου Καλαμάτας θα προταθεί επίσης η ένταξη του προγράμματος προστασίας των ακτών της Μικρής Μαντίνειας.
Εργα όμως σκοπεύει να εντάξει και η ΔΕΥΑΚ. Ειδικότερα, στη σχετική λίστα βρίσκονται: η υδροδότηση οικισμών Κάτω Καρβελίου και Μενινών Δήμου Καλαμάτας, η αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα, η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, η κατασκευή αντλιοστασίων και καταθλιπτικών αγωγών μεταφοράς νερού από πηγή Μπουρσού έως δεξαμενή Βέργας, η αναβάθμιση κεντρικού αντλιοστασίου ακαθάρτων Καλαμάτας (Α6 περιοχή Νέδοντα), η αναβάθμιση και επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας και η διενέργεια επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων στον Νέδοντα (βελτίωση διευθετημένης κοίτης).


Σχόλια  

0 # tsakistielia 15-10-2011 10:14
Σχετικά με την εξαγγελία του δημάρχου για ανάπλαση και διεύρυνση του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών,από την Ναυαρίνου έως την Πλάτωνος,ως δήθεν για την εξυπηρέτηση των ... χιλιάδων τουριστών που θα κατακλύζουν την πόλη με .. κρουαζιερόπλοια (πολύ αισιόδοξο τον βρίσκω,καθώς δεν πρόκειται για τακτική ή περιοδική άφιξη κρουαζιερόπλοιω ν στο λιμάνι της πόλης,παρά για ευκαιριακή και υπό ειδικές προϋποθέσεις,ώσ τε η πρόσφατη πρόθεσή του και φροντίδα για κατασκευή υποδομών να γεννά εύλογα ερωτηματικά),πα ραθέτω απόσπασμα από την εφημερίδα ''Θάρρος'' του προβληματισμού του κ. Μπεχράκη :

«Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι διαφορετικό, αλλά, σύμφωνα με όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει τέτοια μελέτη στο Δήμο Καλαμάτας. Κι ένα ερώτημα που μπαίνει είναι γιατί να διαλέξουμε τη Φαρών και όχι την οδό Βύρωνος, για παράδειγμα. Δεν είναι δυνατόν μια πόλη με εξειδικευμένο προσωπικό στις Τεχνικές της Υπηρεσίες να προχωρά απρογραμμάτιστα και χωρίς συζήτηση, βιαστικά, σε εξαγγελία τέτοιων έργων».

Και συμπληρώνω αυτήν με την δική μου εκτίμηση,ότι δηλ. ο κ. δήμαρχος επέλεξε το δυτικό πεζοδρόμιο της Φαρών,υπό το πρόσχημα της διέλευσης των .. ορδών ! των τουριστών,επειδ ή σε αυτή την πλευρά του πεζοδρομίου και σχεδόν σε ολόκληρο το μήκος του βρίθουν τα καταστήματα μαζικής εστίασης,ώστε να αποκομίσει μελλοντικά έσοδα ο δήμος από την ενοικίαση χώρων για τραπεζοκαθίσματ α σε αυτά τα καταστήματα.

Άλλως,γιατί δεν επέλεγε το ανατολικό πεζοδρόμιο,στο οποίο δεν υφίσταται το ίδιο καθεστώς και προσφέρεται για ... περιπάτους,ειδι κά εάν βελτιωθεί ?

Ή,αν θέλετε,γιατί δεν υλοποιεί ανάπλαση των πεζοδρομίων που ακολουθούν την γραμμή του λιμανιού (Ναυαρίνου) έως το πάρκο του λιμενικού και το πάρκο της πόλης ή κατά μήκος της Φιλελλήνων,η οποία μαραζώνει,και από εκεί να υλοποιούν τον περίπατό τους οι τουρίστες με κατεύθυνση προς το ιστορικό κέντρο ?

Μάλλον υποτιμά την ικανότητά μας προς αντίληψη,ο κ. δήμαρχος,ενώ με αυτή την τακτική του προτίθεται να χρεώσει τον δήμο με κονδύλια και ''ανάβει φωτιές'' στο δημοτικό συμβούλιο,που ως φαίνεται το παρακάμπτει και το προκαταλαμβάνει .
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER