Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 20:38

“Ο μοναχός που έγινε CEO” του Μεσσήνιου Θοδωρή Σπηλιώτη 

Γράφτηκε από την
“Ο μοναχός που έγινε CEO” του Μεσσήνιου Θοδωρή Σπηλιώτη 

Το βιβλίο “Ο μοναχός που έγινε CEO” του Μεσσήνιου Θοδωρή Σπηλιώτη κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις “Ιwrite”. Τι ήταν αυτό που ερέθισε τo μάτι ενός τεχνοκράτη, επισκεπτόμενου το Αγιο Ορος;

Πόσο κοντά με τον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο είναι η μοναστική πολιτεία στη Χερσόνησο του Αθω; Πόσο δόκιμη είναι η αναγωγή του Αγίου Ορους σε πολυεθνική εταιρεία και πόσο εφαρμόσιμη η δομή και οργάνωση μιας μονής σε μία σύγχρονη επιχείρηση; Μπορεί στο Αθωνικό management να κρύβονται τα μυστικά του επιτυχημένου management; Ποιες είναι οι κρυφές αλήθειες των μοναχών που κάνουν τη δραστηριότητά τους ολοφάνερα επιτυχημένη και ζηλευτή ακόμη κι από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας; Στόχος του βιβλίου δεν είναι να αποκαλύψει το χρυσό κλειδί της επιτυχίας στον χώρο του management. Κανείς εξάλλου δεν μπορεί να υπόσχεται μία σίγουρη συνταγή σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον. Αυτό ωστόσο που αποτελεί την αφορμή και την φιλοδοξία του, είναι να αναδείξει το Αθωνικό management ως μία επιχειρηματική αποκάλυψη, η οποία, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 10 αιώνες αδιάλειπτης εφαρμοσμένης επιτυχίας, μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο μιας νέας στρατηγικής κι ενός άλλου προσανατολισμού στη φιλοσοφία μιας σύγχρονης εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο ότι το Aγιο Oρος συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ισχυρών παγκοσμίως brand names και αυτό το καθιστά από μόνο του μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη περίπτωσης (case study). Ο σπόρος της γνώσης εξάλλου είναι πάντα πολυτιμότερος από τον καρπό της και από την άποψη αυτή, ο “Μοναχός που έγινε CEO” μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό ερέθισμα για νέες προσεγγίσεις στον χώρο του “ευ επιχειρείν”.

Ο Θοδωρής Σπηλιώτης είναι πτυχιούχος ηλεκτρονικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο α) στην Τηλεματική (Msc in Telematics - Middlesex University) και β) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA - Kingston University).  Διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας, κατέχοντας μέχρι σήμερα υψηλόβαθμες θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες  στους τομείς Ερευνας και Ανάπτυξης (R&D), Marketing και Πωλήσεων. Το 2013 ξεκίνησε τη δική του νεοφυή εταιρεία τεχνολογίας Startup που δραστηριοποιείται στη μέτρηση εμπειρίας του πελάτη με την εφαρμογή ενός καινοτόμου λογισμικού μέσω tablet. Το προϊόν ονομάζεται Esurvey (www.esurvey.gr) και έχει συνδρομητές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η επιχείρηση το 2015 δημιούργησε μία δεύτερη καινοτόμο εφαρμογή ηλεκτρονικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού σε πραγματικό χρόνο (real time). To προϊόν ονομάζεται Estaff (www.estaff.gr) και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στις αγορές του εξωτερικού. Ο κ. Σπηλιώτης κατέχει τη θέση του ιδρυτή και CEO (διευθύνοντος συμβούλου) στην επιχείρηση, ενώ συμμετέχει ως ομιλητής σε μεγάλα συνέδρια Τεχνολογίας, Τουρισμού και TEDx.

 

 

 

 


NEWSLETTER