Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 10:57

Κερδίστε το βιβλίο: "Σχολικοί τροχονόμοι. Στο σχολείο με ασφάλεια" (ΝΙΚΗΤΡΙΑ)

 

Tα παιδιά μαθαίνουν πως να κυκλοφορούν στο δρόμο.

Μια σχολική τροχονόμος, μια αξιωματικός της ΕΛΑΣ, μια δασκάλα εικαστικών και μια εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να γράψουν μαζί το ιδιαίτερο αυτό παραμύθι.

Το βιβλίο “Σχολικοί Τροχονόμοι. Στο σχολείο με ασφάλεια” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Υδροπλάνο” και καταπιάνεται με το θέμα των μαθητών στον δρόμο και την συμβολή των σχολικών τροχονόμων και της αστυνομίας σε αυτό το σημαντικό έργο.

Στο τέλος της ιστορίας υπάρχουν διαδραστικά παιχνίδια. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Ενας τυχερός επισκέπτης ή επισκέπτρια του eleftheriaonline.gr θα κερδίσει το εκπαιδευτικό παραμύθι «Σχολικοί τροχονόμοι. Στο σχολείο με ασφάλεια».

 

Νικήτρια του διαγωνισμού είναι η κυρία Νατάσα Σταματοπούλου.

 

 

 

Το εκπαιδευτικό παραμύθι «Σχολικοί τροχονόμοι. Στο σχολείο με ασφάλεια» καταπιάνεται με το θέμα της ασφάλειας των μετακινήσεων των μαθητών στο δρόμο και την συμβολή των σχολικών τροχονόμων και της αστυνομίας σε αυτό το σημαντικό έργο. Ταυτόχρονα δίνει οδηγίες οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας με τρόπο εκπαιδευτικό και κατανοητό. Χρησιμοποιείται λεπτομερής περιγραφή και κατάλληλο λεξιλόγιο ώστε να γίνεται κατανοητό από τους μικρούς αναγνώστες. Η εικονογράφηση με τα ολοζώντανα χρώματα, προσδίδει ακόμα περισσότερο στο τελικό αποτέλεσμα, κάνοντας την ανάγνωση ελκυστική.

Η Νεκταρία Βαρσάμη - Πουλτσίδη είναι σχολική τροχονόμος και η Γιώτα Καλαμαρά αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας - και σκοπός τους είναι να μάθουν όλοι πόσο σημαντική και ιδιαίτερη είναι η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο. Μετά το ανάγνωσμα, ακολουθούν διαδραστικά παιχνίδια που βοηθούν ακόμα περισσότερο στην κατανόηση των μηνυμάτων που έχουν προηγηθεί. 

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε μαθητές προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.