Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014 22:42

Ένα χτύπημα στο κεφάλι τον έκανε Αϊνστάιν

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ένα χτύπημα στο κεφάλι τον έκανε Αϊνστάιν

Η σπάνια περίπτωση του Τζέισον Πάτζετ

 

Το χτύπημα ενός ληστή πριν από 12 χρόνια μετέτρεψε τον Τζέισον Πάτζετ σε ιδιοφυΐα, που μπορούσε να μελετήσει μαθηματικά σε υψηλό επίπεδο, αλλά και να αντιλαμβάνεται λεπτομέρειες που μέχρι τότε δεν είχε τη δυνατότητα να προσέξει.   

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2002 ο Τζέισον που είχε μόλις παρατήσει το κολέγιο, πήγαινε να διασκεδάσει σε ένα καραόκε μπαρ όταν δέχτηκε την επίθεση από αγνώστους που τον χτύπησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού και τον λήστεψαν.   

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αφού ανάρρωσε επέστρεψε στο σπίτι του, όπου όμως την επόμενη ημέρα ανακάλυψε ότι η όραση του είχε αλλάξει και έβλεπε λεπτομέρειες που δεν μπορούσε προηγουμένως να διακρίνει.   

Ακόμη, συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να μελετήσει μαθηματικά σε πολύ υψηλό επίπεδο και να ασχολείται με γεωμετρικές θεωρίες. Από την άλλη όμως, από κοινωνικός τύπος, ο Τζέισον άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του και να αποκτά εμμονές, όπως με τα μικρόβια. 

Όταν απευθύνθηκε σε έναν εδικό, τον δρ.Ντάρολντ Τρέφερτ, εκείνος του εξήγησε ότι ήταν το χτύπημα στο κεφάλι που του αύξησε την ευφυία, κάτι που αποτελεί σύνδρομο με το όποιο έχουν διαγνωστεί ως τώρα 40 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.     

Κατά τον ειδικό, το χτύπημα επέφερε ένα σοκ στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου που άρχισε να δουλεύει σε εντατικούς ρυθμούς. 

Πηγή: www.lifo.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER