Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 23:11

Πανεπιστήμιο Πάτρας: Φοιτητές καταγγέλλουν καθηγήτρια για χουντικές πρακτικές

Στο στόχαστρο αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ποιες οι καταγγελίες των φοιτητών εις βάρος της. 

«Χουντικές πρακτικές, καψόνια, αλλά και αυταρχικές συμπεριφορές, αναφορικά με τον τρόπο και τις μεθόδους διδασκαλίας» στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, καταγγέλλουν σε βάρος τους φοιτητές από αναπληρώτρια καθηγήτρια, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 ασκεί τα καθήκοντά της ως μέλος ΔΕΠ για πάνω από δέκα χρόνια. Αν και η ίδια δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις πρυτανικές Αρχές, οι καταγγελίες από 150 φοιτητές του τέταρτου εξαμήνου πληθαίνουν εξαιτίας «σερί» αυθαιρεσιών. «Αναμένω στοιχεία που ζήτησα και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να συνταχθεί έκθεση και την παραδώσω στις πρυτανικές Αρχές», απαντά στο news24/7 ο πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ανδρουλάκης που προς το παρόν κρατά αποστάσεις, ενώ όπως εξηγεί, «εάν προκύψουν βάσιμα στοιχεία, τότε θα διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος της».
Ειδικότερα η πανεπιστημιακός, εγκαλείται από τους φοιτητές, πως ακύρωσε χωρίς να δώσει εξηγήσεις, εργασία που τους είχε ανατεθεί πριν δυο μήνες και η πλειοψηφία των φοιτητών είχε ήδη ετοιμάσει.
Λίγες ημέρες αργότερα, οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με ενημερωτικό μέιλ της καθηγήτριας, όπου φέρεται να τους ενημέρωνε πως η εργασία ακυρώνεται και η εξέταση τους θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στο γραπτό τους. Αιτιολογικό της απόφασης, ήταν η συμπεριφορά που επέδειξαν σε βάρος της οι φοιτητές, οι οποίοι οργισμένοι λόγω ακύρωσης της εργασίας, άσκησαν εναντίον της - όπως ισχυρίζεται η ίδια - λεκτική βία.
Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα η πανεπιστημιακός, όπως καταγγέλλεται, επέδειξε αδικαιολόγητη συμπεριφορά για ακόμα μια φορά. Την ώρα που βρισκόταν στο αμφιθέατρο φέρεται να αποχώρησε, χωρίς να δώσει εξηγήσεις, λέγοντας στους φοιτητές «παίρνετε όλοι απουσία»!
Ένα ακόμα μελανό σημείο στη «προβληματική» σχέση φοιτητών – καθηγήτριας είναι, όπως υποστηρίζει η ομάδα φοιτητών, το γεγονός πως η πανεπιστημιακός, είχε προγραμματίσει τις ώρες συνάντησης στο γραφείο της να συμπίπτουν με τις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων της, με συνέπεια κανείς από τους φοιτητές να μην έχει τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού μαζί της.
Τα παραπάνω περιστατικά προκάλεσαν την αγανάκτηση της πλειονότητας των φοιτητών και ως εκ τούτου, την περασμένη Τρίτη τουλάχιστον 150 φοιτητές, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης και Επιχείρησης, στον οποίο γνωστοποίησαν την κατάσταση.
Όπως ενημέρωσε το News24/7 μάλιστα ο ίδιος ο Πρόεδρος του τμήματος, η εν λόγω καθηγήτρια φέρεται να αντέκρουσε τις καταγγελίες, με τον ισχυρισμό πως έγινε αποδέκτης λεκτικής βίας.
Επιπλέον, στην επικοινωνία μας με τον κ. Γιώργο Ανδρουλάκη, έγινε γνωστό πως έχει ζητηθεί από τις δυο πλευρές η προσκόμιση στοιχείων και σε περίπτωση που προκύψουν βάσιμα στοιχεία, τότε θα διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. «Η καθηγήτρια έχει ήδη στείλει την δική της τρισέλιδη έκθεση. Το ΔΣ των φοιτητών αναμένεται να καταθέσει τη δική του την ερχόμενη Δευτέρα, λόγω καθυστέρησης που προέκυψε από τις φοιτητικές εκλογές. Εν συνεχεία, το υλικό θα παραδοθεί στις πρυτανικές Αρχές», αναφέρει ο ίδιος και καταλήγει ότι «σε κάθε περίπτωση και η αυθαιρεσία από πλευράς πανεπιστημιακού είναι σοβαρό ζήτημα, αλλά και η εξύβριση κατά της ίδιας, εξίσου σοβαρό. Όταν έρθουν όλα στο φως, θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα με πλήρη διαφάνεια, καθώς μιλάμε για πλήρη ευτελισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Πηγή: news247.gr