Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 10:50

Στο νοσοκομείο Βόλου ο Δημήτρης Κουφοντίνας - Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο

Γράφτηκε από την
Στο νοσοκομείο Βόλου ο Δημήτρης Κουφοντίνας - Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο

Στο Νοσοκομείο Βόλου οδηγήθηκε Την Τρίτη από τις αγροτικές φυλακές Βόλου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με απόλυτη μυστικότητα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η μεταφορά του μέλους της «17Ν» στο Αχιλλοπούλειο σήμανε κυριολεκτικά συναγερμό στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Από τη στιγμή που η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από τη διεύθυνση των φυλακών για τη μεταφορά, όλοι τέθηκαν σε επιφυλακή. Δόθηκε μάλιστα εντολή για ισχυρή αστυνομική δύναμη, στα μέτρα φρούρησης του φυλακισμένου μέλους της «17 Νοέμβρη».

Περισσότεροι από 20 αστυνομικοί και άνδρες της ΔΙΑΣ, με περιπολικά και μηχανές, καθώς και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ακροβολίστηκαν σε κάθε γωνιά των εισόδων του Νοσοκομείου Βόλου, τόσο από την πλευρά της οδού Πολυμέρη που είναι η κεντρική είσοδος του κτιρίου, όσο και από την οδό Αθανασάκη που είναι η είσοδος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Η έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης όπως ήταν φυσικό δεν πέρασε απαρατήρητη τόσο από το προσωπικό του Νοσοκομείου, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους, όσο και από τους επισκέπτες, καθώς επρόκειτο για πρωινή ώρα που το Νοσοκομείο «σφύζει» από ζωή.

Η μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα έγινε προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διευκρινιστεί αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας ή αν επρόκειτο για εξέταση ρουτίνας προκειμένου να αιτηθεί νέα άδεια από τις αγροτικές φυλακές Βόλου. Καθ’ όλη την παραμονή του Δημητρη Κουφοντίνα στο υπόγειο του Νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο εξετάζονται οι φυλακισμένοι, οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν επί ποδός και έτοιμες για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Ιούνιο, όταν ακόμη βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, το μέλος της «17Ν» είχε μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο για λόγους υγείας, αφού είχε ξεκινήσει απεργία πείνας, καθώς είχε καταθέσει το τρίτο αίτημα για χορήγηση άδειας από τις φυλακές και δεν είχε γίνει δεκτό.

 


NEWSLETTER