Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 17:59

Συναγερμός για τοξικό ψάρι στη Σέριφο

Γράφτηκε από την
Συναγερμός για τοξικό ψάρι στη Σέριφο

H κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει ακόμη και θάνατο.

Αντιμέτωποι με ένα «περίεργο» ψάρι ήρθαν ερασιτέχνες ψαράδες στη Σέριφο. Πρόκειται για λαγοκέφαλους, ένα ψάρι που μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την υγεία.
Ο λαγοκέφαλος είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.
Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.
Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά αλίευσης από ερασιτέχνες ψαράδες, στις θαλάσσιες περιοχές του Όρμου Κουτάλα και Λιβαδίου στη Σέριφο, το λιμενικό υπενθυμίζει ότι το συγκεκριμένο ψάρι είναι «άκρως επικίνδυνο και τοξικό για την ανθρώπινη υγεία».

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER