Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 17:34

Στη ΓΑΔΑ ο Λιγνάδης με τον δικηγόρο του

Οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης το απόγευμα του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου με τον δικηγόρο του. Ο γνωστός σκηνοθέτης εμφανίστηκε γύρω στις 15:30 στον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ για να ρωτήσει εάν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και έπειτα από 15 λεπτά ο Δημήτρης Λιγνάδης αποχώρησε.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, έκανε δήλωση χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει εάν ο σκηνοθέτης προσήλθε ή όχι στη ΓΑΔΑ: «Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την απάντηση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται», ήταν η δήλωση του δικηγόρου.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV, το βράδυ της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου, απάντησε ουσιαστικά στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο». Ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέρε τα εξής: «Αν είμαι επικίνδυνος ή όχι άνθρωπος, είτε στη δουλειά μου είτε στη ζωή μου, αυτό νομίζω θα το αποφασίσουν άλλα θεσμικά όργανα. Αυτό λέει το κράτος δικαίου. Αυτό αποφασίζεται, δεν προαποφασίζεται».

Ερωτηθείς αν έχει εγκληθεί από τον εισαγγελέα. ο Δημήτρης Λιγνάδης απαντά: «Τι εννοείτε; Aν έχω εγκληθεί από το λαϊκό αίσθημα; Έχω μια ολόκληρη χώρα εναντίον μου. Δεν έχω τίποτα τέτοιο (εννοώντας ότι δεν έχει εγκληθεί από τον εισαγγελέα). Αν εγκληθώ για κάτι, η επικινδυνότητα κάποιου ανθρώπου δεν κρίνεται από λαϊκά δικαστήρια, δεν κρίνεται από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα. Κρίνεται θεσμικά».

Πηγή: ethnos.gr