Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 23:10

Δίωρη στάση εργασίας στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

 

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη, από τις 12.30 έως τις 2.30 το μεσημέρι, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.        

 Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “το Σωματείο μας μέσα από 38 χρόνια συνεχούς ταξικού προσανατολισμού έχει κατακτήσεις, που δεν είναι διατεθειμένο να παραχωρήσει” και καταγράφει την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), την ένταξη στον ΟΕΥ όλων των συναδέλφων που ήταν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, τον κανονισμό εργασίας, την κατοχύρωση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, αφού υποστηρίζει ότι “σήμερα η δημοτική αρχή Καλαμάτας αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, έχει βάλει στο στόχαστρο το σωματείο μας”, ενημερώνει πως θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και δηλώνει ότι αγωνίζονται για: “Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων όλων των κυβερνήσεων. Επαναφορά των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων στο επίπεδο του 2009. Εφαρμογή όλων των άρθρων της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Εφαρμογή του Κανονισμού Εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αναγνώριση όλων των προϋπηρεσιών στον ιδιωτικό και δημόσιο για όλους τους εργαζόμενους με ταυτόχρονη μισθολογική τους εξέλιξη. Αναγνώριση μεταπτυχιακών σπουδών με ταυτόχρονη βαθμολογική αλλά και μισθολογική εξέλιξη. Διεύρυνση και βελτίωση των όρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας”.