Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 17:35

Θεσσαλονίκη: Τα ντοκουμέντα της φονικής ληστείας στο μίνι μάρκετ (Βίντεο)

Τα νέα ντοκουμέντα ρίχνουν φως και συμπληρώνουν το παζλ της τραγωδίας. Είναι οι κινήσεις των δύο δραστών στο σκοτάδι λίγο πριν εκτελέσουν τον άτυχο υπάλληλο του ψιλικατζίδικου στη Θεσσαλονίκη.

Τα ξεσπάσματα της μητέρας και στενών συγγενών του θύματος στο LIVE NEWS, η επιχείρηση για τις συλλήψεις που έγινε σε δύο δόσεις μαζί με τις ομολογίες του εγκλήματος, μετατρέπουν τις τελευταίες ώρες τη θλίψη για τον χαμό του 44χρονου σε οργή.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του NewsIt.gr, βλέπουμε τις κινήσεις των δραστών λίγο πριν τη φονική ληστεία. Ο Αλβανός εκτελεστής και ο Έλληνας συνεργός του, πλησιάζουν στο κατάστημα, με κουκούλες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Ο 27χρονος δράστης κρατάει μια σακούλα με το αριστερό του χέρι και ένα στρώμα με το δεξί και περπατούν επί της οδού Τριπτολέμου, με βήμα αργό και σταθερό.

Ο συνεργός του, έχει μια τσάντα περασμένη στον ώμο και στο τέλος του δρόμου όπως βλέπουμε οι δρόμοι τους χωρίζουν. Ο δράστης στρίβει αριστερά προς το ψιλικατζίδικο και ο Έλληνας βοηθός του, μένει πίσω για να κρατήσει τσίλιες και να τον βοηθήσει στη διαφυγή.

Η ληστεία μετά φόνου ολοκληρώνεται και εδώ διακρίνεται ο δράστης να τρέχει για να απομακρυνθεί από την περιοχή του εγκλήματος. Σαν σκιά όπως βλέπουμε στο βίντεο με την κάμερα ασφαλείας να καταγράφει τα πόδια του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου που τρέχει προς το μέρος που το περιμένει ο συνεργός του. Λίγο αργότερα οι 2 τους συναντιούνται και χάνονται στα στενά της περιοχής.

Μέσα σε λίγα λεπτά για περίπου 700 ευρώ, χάνεται μια ανθρώπινη ζωή. Αυτή του 44χρονου υπαλλήλου που βρέθηκε αναπάντεχα, από τη μια στιγμή στην άλλη, απέναντι στον ένολπο κουκουλοφόρο.

Η τραγική είδηση συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα και βυθίζει στο πένθος τους στενούς συγγενείς του θύματος. Του 44χρονου Μάριου, που έμενε και πρόσεχε τη μητέρα του τα τελευταία χρόνια και εργαζόταν στο κατάστημα που έπεσε νεκρός, κυρίως τα βράδια.

Όπως φέρεται να είπε ο 27χρονος δράστης στους αστυνομικούς, το θύμα αντιστάθηκε για να αποτρέψει τη ληστεία και ο ίδιος αφού τον χτύπησε με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι, τον πυροβολήσε και τον είδε να πέφτει νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Κλειδί για την εξιχνίαση αποδείχθηκε ένα αντικείμενο που έπεσε από τη σακούλα του δολοφόνου. Πάνω σε αυτό βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του συνεργού του, ο οποίος αργά το βράδυ της Κυριακής συνελήφθη. Λίγες ώρες μετά εντοπίστηκε και ο 27χρονος δράστης μέσα στο σπίτι του. Και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν.

Το δίδυμο της φονικής ληστείας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει. Όπως φέρεται να είπε ο δράστης στους αστυνομικούς, το όπλο κάποια στιγμή εκπυρσοκρότησε και ο 44χρονος πέθανε ακαριαία.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίζεται αυτή την ώρα στο νεκροταφείο της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης, με συγγενείς και φίλους, να οδηγούν τον 44χρονο στην τελευταία του κατοικία…