Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 20:25

Λύκοι σε Διόνυσο - Νέα Ερυθραία: Οδηγίες από την οργάνωση «Καλλιστώ» - Όσα πρέπει να γνωρίζετε


Τα σενάρια για εμφάνιση λύκων στις κατοικημένες περιοχές της Αττικής, δημιουργούν προβληματισμό στους πολίτες - Διαδοχικά τα περιστατικά - Οδηγίες του «Καλλιστώ» για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Η επανεμφάνιση των λύκων όχι μόνο στα ορεινά της Αττικής, αλλά και κοντά σε κατοικημένες περιοχές των βορείων προαστίων, όπως η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και ο Διόνυσος, έχουν θορυβήσει πολλούς κατοίκους των γύρω περιοχών.

Το γεγονός ότι δυο σκύλοι βρέθηκαν σκοτωμένοι με ισχυρό δάγκωμα, στην περιοχή της κοιλιάς, οδηγεί τους αρμόδιους να εξετάσουν το ενδεχόμενο επίθεσης από λύκο που δεν έβρισκε τροφή στην Πάρνηθα και κατέβηκε στην περιοχή του Διονύσου για να αναζητήσει το θήραμά του, τις ημέρες των πολικών θερμοκρασιών. Έτσι, σε επιφυλακή έχουν τεθεί αρχές περιφρούρησης από φιλοζωϊκή οργάνωση που προσέφερε «καταφύγιο» στα δυο αδέσποτα σκυλιά τα οποία πιθανόν να κατακρεουργήθηκαν από λύκο, ενώ επιτόπια αυτοψία πραγματοποίησε υπάλληλος του δασαρχείου Διονύσου, στο σημείο όπου βρέθηκαν νεκρά τα σκυλιά.

Στο πλαίσιο αυτό η περιβαλλοντική οργάνωση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» δίνει οδηγίες προφύλαξης αλλά και πληροφορίες τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι των βορείων προαστίων της Αττικής σχετικά με την επανάκαμψη των λύκων. Σε ενημέρωσή της, η «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» εξηγεί τόσο τα ζητήματα που αφορούν στην παρουσία λύκων, όσο και ζητήματα που αφορούν την ενδεχόμενη επίθεση λύκου σε σκύλο. Για τον σκοπό αυτό δίνει και οδηγίες προς τους πολίτες.

Ενημέρωση για το ευρύ κοινό με αφορμή την πιθανή επίθεση λύκου σε σκύλους στον Διόνυσο