Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 09:23

Λεωφορεία: Προς επέκταση η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι να έρθουν τα καινούργια

Παράταση – όπως όλα δείχνουν – φαίνεται ότι θα πάρει η παραχώρηση των λεωφορειακών γραμμών Αθήνας και Θεσσαλονίκης στα ΚΤΕΛ, τουλάχιστον μέχρι να εμφανιστούν στους δρόμους τα πρώτα καινούρια λεωφορεία που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαγωνισμού για την προμήθεια νέων οχημάτων για τις συγκοινωνίες των δύο μεγάλων πόλεων.

Η εμφάνισή των πρώτων οχημάτων, πάντως, δε θα πρέπει να αναμένεται πριν την ολοκλήρωση του α΄ τριμήνου του 2023 με την πρόβλεψη αυτή να θεωρείται ήδη μάλλον αισιόδοξη δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή και έως τις 25 Φεβρουαρίου διανύουμε το διάστημα της τέταρτης διαδοχικής παράτασης του σταδίου υποβολής προσφορών στον διαγωνισμό. Ως ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών για την ανάδειξη αναδόχων έχει οριστεί η 3η Μαρτίου 2022 σε περίπτωση που δεν υπάρξουν περαιτέρω «εκπλήξεις», κάτι το οποίο δεν είναι βέβαιο.

Κι αυτό καθώς εκκρεμούν και προσφυγές εταιριών ενώπιον της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών κατά των όρων του διαγωνισμού, εκ των οποίων η μία έχει φτάσει στο Συμβούλιο της Επικρατειας (ΣτΕ), γεγονός το οποίο δεν αποκλείει αλλαγές για το μέλλον του διαγωνισμού, καθώς όλα θα κριθούν από την απόφαση.

Περισσότερα στο ethnos.gr