Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 08:03

Καιρός: Από τον καύσωνα ζέστη στις καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας (Βίντεο)

Υποχωρεί το κύμα ζέστης των προηγούμενων ημερών και δίνει τη θέση του σε μπόρες, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Μια οργανωμένη ψυχρή λίμνη καλύπτει τη Μαύρη Θάλασσα και την Τουρκία και καθώς στροβιλίζεται θα μας στέλνει άστατο καιρό. «Φέτος διανύουμε το καλοκαίρι της ψυχρής λίμνης, δηλαδή ένα καλοκαίρι που χαρακτηρίζεται από συνεχόμενες διαταραχές που μας έρχονται από τα κεντρικά και βορειανατολικά τμήματα της Ευρώπης» ανέφερε.

Η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται από την απομάκρυνση της θερμής αέριας μάζας, με αποτέλεσμα μεσημέρι προς απόγευμα να έχουμε μπόρες στα ηπειρωτικά και στη συνέχεια θα πηγαίνουν νοτιότερα. Οι καταιγίδες μπορεί να συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Στην Αττική η μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια, αργά το απόγευμα όμως οι καταιγίδες στη Βοιωτία και την Πελοπόννησο δεν αποκλείεται να την επηρεάσουν στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία μέχρι τους 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη επηρεάστηκε και χθες (23/06) από ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το απόγευμα καταιγίδες και η θερμοκρασία στους 31-31 βαθμούς.

Από Δευτέρα η ψυχρή λίμνη μετατοπίζεται στα δυτικά της χώρας και να απασχολεί περισσότερα τμήματα της επικράτειας με βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της μέρας, αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Δείτε το βίντεο του Open: