Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 10:27

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την πτώση του φοιτητή στο ΑΠΘ - Η απάντηση του Πρύτανη (βίντεο)

Σε συγκεντρώσεις προχωρούν οι φοιτητές μετά το χθεσινό περιστατικό, όπου ένας 19χρονος φοιτητής έπεσε από τον τρίτο όροφο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ επειδή δεν χωρούσε στην αίθουσα.

Όπως κατήγγειλαν μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες, εντός της αίθουσας του μαθήματος επικρατούσε συνωστισμός, με τους φοιτητές να κάθονται ακόμη και στους διαδρόμους αλλά και στα περβάζια παραθύρων ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.

Σήμερα, οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Κοσμητεία της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ και στις 12 το μεσημέρι κάτι ανάλογο θα συμβεί έξω από την Πρυτανεία.

Υπενθυμίζεται πως χθες, σε αυθόρμητη κινητοποίηση που σημειώθηκε έξω από την Πρυτανεία, το απόγευμα, τα ΜΑΤ έκανα χρήση κρότου λάμψης.

Τι απαντά ο Πρύτανης

«Όσοι έχουμε υπάρξει φοιτητές έχουμε βρεθεί στη θέση αυτού του παιδιού» δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ μιλώντας στην ΕΡΤ, δίχως να ζητήσει κάποια συγγνώμη, κάνοντας λόγο για «σοκαριστικό περιστατικό», ενώ ενημέρωσε πως οι φοιτητής έχει κάταγμα στον καρπό και στην κνήμη.

Ο Νίκος Παπαϊωάννου αρκέστηκε να πει πως το πρόβλημα υφίσταται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πρόβλημα που απέδωσε στην υποστελέχωση του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ μάλιστα έσπευσε να αποθεώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι από το 2019 άρχισε η στελέχωση με αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται 100 άτομα ΔΕΠ, «όταν κάθε χρόνο αποχωρούν 80-85 μέλη».

Αναφερόμενος στο κτιριακό πρόβλημα, ανέφερε πως είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των φοιτητών στα πρώτα εξάμηνα λόγω και των μετεγγραφών, οι οποίες βέβαια έχουν μειωθεί, παραδεχόμενος πως χρειάζεται «κάποια στιγμή» επέκταση του Πανεπιστημίου μια και έχει χτιστεί με βάση τις ανάγκες που υπήρχαν τη δεκαετία του ΄70.

Επιπλέον, σχετικά με τις καταγγελίες των φοιτητών περί συγχώνευσης τμημάτων που επέτειναν το πρόβλημα, τόνισε πως δεν το γνωρίζει καθώς εκ του νόμου είναι ευθύνη του Κοσμήτορα.

Πηγή: tvxs.gr