Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 20:41

Ανθρωποκτονία Φραγκούλη: Κρότου λάμψης και δακρυγόνα στην πορεία της Αθήνας (βίντεο)

Σε εξέλιξη πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα για την ανθρωποκτονία του Κώστα Φραγκούλη. Αστυνομικοί πέταξαν χημικά και δακρυγόνα στους διαδηλωτές στην Αθήνα.

Καλέσματα για πορείες σε όλη τη χώρα, ακολούθησαν της ανακοίνωσης του νοσοκομείου που ενημέρωνε ότι ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης τον οποίο πυροβόλησε στο κεφάλι αστυνομικός της Δίας, άφησε την τελευταία πνοή, ακολούθησαν καλέσματα για πορείες σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, λίγο μετά τις 19:00 χιλιάδες πολίτες -κατά προσέγγιση της ΓΑΔΑ περίπου 2.000- συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια από όπου ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας που κινείται αυτή την ώρα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Η δύναμη της αστυνομίας που βρίσκεται από νωρίς στο σημείο είναι ισχυρότατη, με διμοιρίες να βρίσκονται επί της πλατείας Κοραή, ενώ άλλες διμοιρίες ακολουθούν δεξιά και αριστερά από τους διαδηλωτές.

Ταυτόχρονα επί ποδός είναι και το όχημα εκτόξευσης νερού, ενώ διμοιρίες βρίσκονται και στην πλατεία Συντάγματος.

Λίγο μετά τις 19.30 σημειώθηκε ένταση: Μεμονωμένα άτομα κινήθηκαν με πέτρες εναντίον των αστυνομικών, και εκείνοι απάντησαν ρίχνοντας κρότου λάμψης και δακρυγόνα στους διαδηλωτές. Σε κάποια σημεία έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στα Χαυτεία και εκ νέου, στη Σταδίου, πριν το υπουργείο Εργασίας. Το σώμα της πορείας λίγο μετά τις 20.00 επέστρεψε στα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια, προκειμένου να διαλυθεί σταδιακά.

Νωρίτερα, λίγο πριν το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας στην Πάτρα, για τον Κώστα Φραγκούλη, ομάδα αντιεξουσιαστών εκτόξευσε πέτρες και κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες αντέδρασαν με ρίψη δακρυγόνων.

Για λίγη ώρα έμεινε κλειστή η οδός Κορίνθου και άνοιξε μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα. Τα άτομα που προσπάθησαν να προκαλέσουν τα επεισόδια, προσωρινά βρήκαν καταφύγιο στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στο κέντρο της πόλης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μια προσαγωγή.

Πηγή: news247.gr