Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 16:04

Εβρος: Προφυλακίστηκαν οι τρεις «σερίφηδες» που «συνέλαβαν» 13 μετανάστες (βίντεο)

Προφυλακίστηκαν με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, οι τρεις αυτόκλητοι «σερίφηδες» που άρπαξαν και εγκλώβισαν σε αυτοσχέδιο τρέιλερ 13 μετανάστες στον Έβρο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα καθώς την περασμένη Παρασκευή υπήρξε διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακριτή για την προσωρινή ή μη κράτηση των τριών κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα η κατηγορία που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και οι 13 μετανάστες κατά των οπίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού στην Αλεξανδρούπολη έπειτα από τις μαρτυρίες των τριών φερόμενων δραστών της απαγωγής τους

Πηγή: ertnews.gr