Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 09:14

Συμβουλές για μια καλή σχολική χρονιά με τις αρχές του Φενγκ Σούι

 

Λίγο πριν το κουδούνι ηχήσει και μια νέα σχολική χρονιά αρχίσει, ας δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας να έρθει πιο κοντά στους στόχους του με τη βοήθεια του Φενγκ Σούι.

Η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας συμβουλεύει…
Το πιο πολύτιμο πλάσμα στη ζωή μας είναι αναμφίβολα το παιδί μας. Γι’ αυτό και η επιθυμία μας είναι πάντα να του προσφέρουμε όσο περισσότερα εφόδια μπορούμε για να ανταπεξέλθει αργότερα στη ζωή. Το σχολείο και η επιστροφή του σε αυτό μετά από 3 μήνες ξεγνοιασιάς αποτελεί μια μεγάλη αλλαγή για όλα τα παιδιά τόσο πρακτικά όσο και ενεργειακά. Ζητούμενο είναι αυτή η μετάβαση να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, έτσι ώστε να έχει όσο το δυνατό περισσότερη ενεργειακή ενδυνάμωση για την καινούρια σχολική χρονιά. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε να έχει μια καλή σχολική χρονιά με το Φενγκ Σούι.

4 Φενγκ Σούι συμβουλές για όλα τα παιδιά για να έχουν μια καλή σχολική χρονιά


1. Ενισχύουμε τον τομέα της γνώσης και της εκπαίδευσης στον χώρο μας
Αυτή η πλευρά βρίσκεται στα Βορειοανατολικά του σπιτιού μας και για την ενίσχυσή της χρησιμοποιούμε το στοιχείο του ξύλου: πράσινο και καφέ χρώμα, ξύλινα διακοσμητικά, παραλληλόγραμμα ή τετράγωνα σχέδια. Επιπρόσθετα στα Βορειοανατολικά ιδανικά μπορούμε να τοποθετήσουμε μια ξύλινη υδρόγειο σφαίρα ή ένα βάζο από πορσελάνη σε λευκό χρώμα και ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα.
Δες εδώ πώς θα φέρεις πλούτο και ευημερία στη ζωή σου με τις αρχές του Φενγκ Σούι.

2. Επιλέγουμε συγκεκριμένη θέση για το γραφείο
Σύμφωνα με το feng shui ο τομέας που αφορά την εκπαίδευση σε έναν χώρο βρίσκεται Βορειοανατολικά και είναι ιδανικό να έχουμε εκεί το γραφείο του παιδιού. Σε αυτή την περίπτωση τοποθετούμε έναν κρύσταλλο χαλαζία επάνω στο γραφείο του, στην δεξιά πλευρά όπως κάθεται το παιδί. Εναλλακτικά η Δυτική και η Νότια θέση είναι πολύ καλές για να τοποθετήσουμε το γραφείο του παιδιού απλώς σε αυτές τις θέσεις θα χρειαστεί να τοποθετήσουμε έναν κρύσταλλο αβεντουρίνη ή τουρμαλίνη για την εξομάλυνση της ροής της ενέργειας. Προσέχουμε να μην έχει παράθυρο ή πόρτα πίσω απο την πλάτη του όταν κάθεται γιατί έτσι έχουμε ενεργειακά απώλεια δύναμης και της αίσθησης της βάσης στο παιδί.

3. Ενισχύουμε την πλευρά της αναγνώρισης και της κοινωνικής αποδοχής
Πολύ σημαντική η ενίσχυση αυτής πλευράς του χώρου μας για να αναγνωριστούν τα ταλέντα και οι δεξιότητες του παιδιού. Τοποθετούμε στα Νότια (όχι απαραίτητα στα Νότια του παιδικού δωματίου, αν αυτό δεν είναι πρακτικά εφικτό, μπορούμε και στην νότια πλευρά του σπιτιού μας), μια γυάλινη ή ξύλινη πυραμίδα, ένα κρεμαστό φωτιστικό ή ένα κερί με μεγάλη διάμετρο σε κόκκινο ή λευκό χρώμα. Προσθέτοντας παράλληλα κόκκινες, μωβ ή πορτοκαλί αποχρώσεις και τριγωνικά σχήματα ενδυναμώνουμε το στοιχείο της Φωτιάς που κυριαρχεί στα Νότια του χώρου μας.
Δες πώς θα διώξεις την αρνητική ενέργεια από τον χώρο σου με τις αρχές του Φενγκ Σούι.

4. Περιορίζουμε την προσθήκη επίπλων/διακοσμητικών στο παιδικό δωμάτιο.
Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ανεμπόδιστη ροή της ενέργειας Τσι σε οποιοδήποτε δωμάτιο μέσα στο σπίτι μας, σύμφωνα με την θετική ενέργεια του Φενγκ Σούι, έτσι ώστε να μην επιβαρυνόμαστε και εμείς ενεργειακά που ζούμε σε αυτό. Ειδικά στο παιδικό δωμάτιο όπου εκ των πραγμάτων περιλαμβάνει κυριολεκτικά και μεταφορικά «όλο το κόσμο» του παιδιού, και έχουμε έντονη ροή ενέργειας, είναι απαραίτητο να επιλέξουμε όσο το δυνατό πιο λιτή διακόσμηση και να αποφύγουμε τα πολύ έντονα χρώματα. Όσο πιο «ελεύθερο» από έπιπλα και διακοσμητικά είναι το δωμάτιο, πιο «καθαρό» από χρώματα και παραστάσεις, τόσο πιο πολύ χώρο έχει το παιδί μας να εκφραστεί και να δημιουργήσει το ίδιο, με όλες του τις δυνάμεις. Ιδανικά μπορούμε να επιλέξουμε το χρώμα της μέντας (πολύ απαλό πράσινο), της λεβάντας (ανοιχτή απόχρωση του μωβ) ή του γαλάζιου, για καλύτερη συγκέντρωση και ηρεμία.

Who is who
Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr.

Πηγή: let-it-be.gr