Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 17:25

Βόλος: Προσωρινά ελεύθερος ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του

Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε ο 50χρονος που σκότωσε τον 33χρονο κουνιάδο του στον Βόλο.

Σύμφωνα με το gegonota.news, η απόφαση ελήφθη μετά από διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή σχετικά με τη μεταχείριση του 50χρονου, ο οποίος σκότωσε το συγγενικό του πρόσωπο αφότου έμαθε ότι βίαζε την κόρη του, όταν ήταν ακόμα ανήλικη.

Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την προφυλάκιση του άνδρας, πρόταση με την οποία, ωστόσο, διαφώνησε ο ανακριτής.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση εντός διαστήματος 5 ημερών, κατά το οποίο ο 50χρονος θα μείνει εκτός φυλακής, αλλά σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Αυτό το διάστημα αναμένεται να φιλοξενηθεί στο σπίτι της κόρης του στον Βόλο, κατά το τοπικό μέσο.

Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με κλάματα και χειροκροτήματα από τους συγγενείς του 50χρονου, που βρίσκονταν στα δικαστήρια του Βόλου.

Σημειώνεται πως, από την πρώτη στιγμή, ο 50χρονος ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 33χρονο, αλλά το όπλο του εκπυρσοκρότησε την ώρα της πάλης με τον άνδρα.

Τι δηλώνουν οι δικηγόροι του 50χρονου

Ο δικηγόρος του 50χρονος, Αλέξης Κούγιας, εμφανίστηκε απόλυτα ευχαριστημένος από την απόφαση τού ανακριτή και εξέφρασε τις «απόλυτες ευχαριστίες» του προς εκείνον.

«Νιώθω υπέροχα, όπως υπέροχα νιώθει και η ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε.

Ο δεύτερος δικηγόρος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Βασιλικός, εξέφρασε την «απόλυτη ικανοποίηση της υπεράσπισης για τη στάση του ανακριτή» και ευχήθηκε αυτή να υιοθετηθεί και από το δικαστικό συμβούλιο.

«Προσπαθήσαμε και παρουσιάσαμε τα επιχειρήματά μας και εκφράσαμε και την άποψη της κοινωνίας, πως δεν πρόκειται για ένα στυγνό έγκλημα, όπως παρουσιάστηκε, αλλά έναν απελπισμένο πατέρα που ενήργησε υπό το κράτος μεγάλης ψυχικής φόρτισης και διαταραχής και χωρίς ανθρωποκτόνο πρόθεση».