Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 18:50

“Ποτάμι” φοιτητών στην Αθήνα – Ηχηρό “όχι” στα ιδιωτικά πανεπιστήμια (βίντεο)

Με σύνθημα “θα βουλιάξει η Αθήνα” η πανεπιστημιακή κοινότητα έδωσε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το NEWS 24/7 βρέθηκε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας κατέκλυσαν την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, με το φοιτητικό κίνημα να αναπτύσσει πλέον νέα δυναμική, μετά το κύμα καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Πάνω από 25.000 διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας. Η μεγάλη πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τη 1μ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κόσμος συνέρρεε σε αυτή διαρκώς. Φοιτητές και μαθητές φώναξαν ένα ηχηρό “όχι” στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την κατάργηση του συντάγματος μετά και την παρουσίαση του νομοσχεδίου που θέλει να φέρει η κυβέρνηση από τον Κυριάκο Πιερρακάκη την Τετάρτη (7/2) που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές βρέθηκαν στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Η πορεία λίγο μετά τις 2μ.μ. έφτασε στο Σύνταγμα και ολοκληρώθηκε στις 4.00μ.μ., με τους φοιτητές να καταλήγουν στη Νομική Σχολή, όπου θα πραγματοποιηθεί το συντονιστικό και θα αποφασιστεί ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής υπολογίζει σε πάνω από 15.000 τους διαδηλωτές, αριθμός που σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της τελευταίας δεκαετίας.

Περισσότερα στο news247.gr