Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 21:17

Πλήθος κόσμου έξω από το “Ολύμπιον” για την προβολή του ντοκιμαντέρ “Αδέσποτα Κορμιά” (βίντεο)

Αντιφασιστική συγκέντρωση παρά την απαγόρευση για την στοχοποίηση της ταινίας «Αδέσποτα Κορμιά». Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν φοιτητές κι άλλους αντιφασίστες από το Ολύμπιον.

Συγκεντρωμένοι φοιτητές και μέλη αριστερών οργανώσεων βρέθηκαν στο “Ολύμπιον” το απόγευμα της Τρίτης, όπου προβάλλονται στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τα “Αδέσποτα Κορμιά”, ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται το ζήτημα των αμβλώσεων και το οποίο στοχοποιήθηκε από τη Μητρόπολη και ακροδεξιές ομάδες.

Λίγο πριν τις 19:00, οι αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν να αποκλείουν το χώρο, καθώς από νωρίς το πρωί έχει εκδοθεί απόφαση της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης σε συγκεκριμένες οδούς γύρω από χώρους ενδιαφέροντος του Φεστιβάλ.

Το συγκεντρωμένο πλήθος απωθήθηκε προς την οδό Μητροπόλεως χωρίς επεισόδια.

Αμέσως μετά, και καθώς ο κόσμος είχε απομακρυνθεί, ένα άτομο επιχείρησε να σπάσει μια από τις προθήκες που είναι τοποθετημένη η αφίσα του φεστιβάλ.

Αυτή τη στιγμή αρκετός κόσμος αναμένει έξω από το “Ολύμπιον” για να παρακολουθήσει την ταινία. Τα αστυνομικά μέτρα είναι αυστηρά και απαιτείται η επίδειξη εισιτηρίου ή διαπίστευσης, ήδη από την είσοδο του κτιρίου.

Σημειώνεται πως το ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου θίγει το ζήτημα της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας, η οποία δεν επιθυμεί να γίνει μητέρα, μιας άλλης που θέλει αλλά δεν μπορεί, και μιας άλλης που επιθυμεί να πεθάνει με αξιοπρέπεια. Στην αφίσα, μια γυναίκα γυμνόστηθη και εγκυμονούσα είναι κρεμασμένη πάνω σε έναν σταυρό.

 

Πηγή: news247.gr