Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 18:44

Μέσω της Τράπεζας Πειραιώς οι αγροτικές πληρωμές για τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Γράφτηκε από την
Μέσω της Τράπεζας Πειραιώς οι αγροτικές πληρωμές για τα επόμενα τέσσερα χρόνια

 

Η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει, μετά από ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό (Διακήρυξη 3494/Χ.Δ/2018) από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων την τήρηση, την ταμειακή διαχείριση και τη χρηματοδότηση του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Με τη στρατηγικής σημασίας συμφωνία αυτή, η Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαιώνει έμπρακτα την ενεργό στήριξή της στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και στον αγροτικό κόσμο της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Το έργο συνδέεται με χρηματοδότηση ύψους έως 2,5 δισ. ευρώ ετησίως, μέχρι το 2022, ενώ στόχος είναι η έγκαιρη πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων, που προβλέπονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

«Ο αγροτικός τομέας διαθέτει τεράστιες προοπτικές και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας. Η ολοκληρωμένη υποστήριξή του αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία και κατευθύνει κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε για τον χώρο» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και συμπληρώνει «διαθέτουμε το σχέδιο και τους πόρους, κατανοούμε τις ανάγκες του χώρου και των ανθρώπων του, συνδράμουμε τις υγιείς παραγωγικές και επιχειρηματικές δυνάμεις του αγροδιατροφικού τομέα για να συνεχίσουν να παράγουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και εισόδημα στην περιφέρεια. Αυτό είναι το πλαίσιο λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς και αυτό υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την υποστήριξη του αγροδιατροφικού τομέα στο σύνολό του».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER