Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 13:08

T. Κουίκ: "Να ανοίξει ο φάκελος των Ολυμπιακών Αγώνων που «γονάτισε» την Ελλάδα"

Γράφτηκε από την
T. Κουίκ: "Να ανοίξει ο φάκελος των Ολυμπιακών Αγώνων που «γονάτισε» την Ελλάδα"

«Nα ανοίξει επιτέλους και ο φάκελος των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελλάδα "γονάτισε" με το πώς δόθηκαν όλες οι εργολαβίες» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5 FM».

«Είχαμε το προσωρινό όφελος, αλλά δεν γίναμε Βαρκελόνη» είπε ο κ. Κουίκ και πρόσθεσε: «Δεν ωφεληθήκαμε εν τέλει μακροχρόνια. Αν δεν ανοίξουμε το φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων δεν θα το μάθουμε, μιλάμε για δισεκατομμύρια».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εκείνοι έφτιαξαν τους νόμους και τις συνταγματικές παρεμβάσεις ώστε την ώρα που η Δικαιοσύνη σκόνταφτε σε όνομα πολιτικού, το έφερναν στην Βουλή, για τους δικούς τους, προφανείς λόγους. Όπως τα μαγείρεψαν, μέσα στο δικό τους τσουκάλι πέσανε».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες αποκαλύψεις για την «μαύρη τρύπα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είπε: «Φαντάζομαι ότι ο κ. Πολάκης θα στείλει το θέμα με τα 230 εκατ. ευρώ στον εισαγγελέα, δεν μπορεί να το κρατήσει. Όπως ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς έχει στείλει 43 υποθέσεις παράνομης χρηματοδότησης ΜΚΟ στον εισαγγελέα», αλλά προχώρησε περαιτέρω και... παραπίσω.

«Να βάλουμε και το 1,4 δισ. ευρώ που βρήκε η Ευρωπαϊκή Ελεγκτική Επιτροπή για τους αυτοκινητόδρομους, για έργα που ήταν κάτω του 50% στην εκτέλεση και 60% πάνω στο κοστολόγιο; Ανεξάρτητα αν έχουν παραγραφεί ή όχι, πρέπει να πάνε και αυτά στη Δικαιοσύνη, να μάθουμε ποιοι έβαλαν υπογραφές και ποιοι "τα πήρανε"», όπως τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER