Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 17:50

Π. Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση είχε το θάρρος να προχωρήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό

Μέτρο, σωφροσύνη και μετριοπάθεια, συνέστησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας τη κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για τη συμφωνία με την πΓΔΜ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είχε το θάρρος να προχωρήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό, ενώ επέκρινε τη ΝΔ ότι ταυτίζεται με τους εθνικιστές των Σκοπίων και την κατηγόρησε ότι έχει ευθύνες που το όνομα «Μακεδονία» αναγνωρίστηκε από 135 χώρες και πλέον.

«Είναι ενδιαφέρον να ακούμε από ανθρώπους που ο ένας έλεγε τον άλλο προδότη να είναι στο ίδιο κόμμα και την ίδια όχθη, απέναντι σε μία κυβέρνηση που είχε το θάρρος να σηκώσει το βάρος και να προχωρήσει σε μια λύση έντιμη και σε έναν έντιμο συμβιβασμό για να απαλλάξει τη χώρα από τα δεινά που έρχονται, αλλά κάποιοι κάνουν ότι δεν τα ξέρουν» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Απαντώντας δε, στην επίθεση που δέχθηκε η κυβέρνηση από τη βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Κουρουμπλής την κάλεσε να είναι πιο προσεκτική και να μην προτρέχει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ