Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 13:20

Χρήστος Μαντάς: Ιστορικών διαστάσεων η συμφωνία των Πρεσπών

«Έχει εκκινήσει μια διαδικασία που για την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιστορικών διαστάσεων, είναι μια κίνηση στρατηγικού βάθους και θα την υποστηρίξουμε μέχρι τέλους», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σχετικά με τη συμφωνία, ο κ. Μαντάς σημείωσε πως «είναι σαφές ότι υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση από την πλευρά του κυβερνητικού εταίρου στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών» και πρόσθεσε πως είναι στην επιδίωξη της κυβέρνησης, και καθώς προχωράει η διαδικασία, να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

«Με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται να συμπληρώνεται αυτό το νούμερο (σ.σ. πλειοψηφία 180 βουλευτών που ζήτησε ο κ. Καμμένος για την κύρωση της συμφωνίας), ωστόσο μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις, τις οποίες θα δούμε και στη γειτονική χώρα και στο ευρωπαϊκό επίπεδο διότι βρισκόμαστε σε μια φάση που συνολικά η Ευρώπη αντιμετωπίζει κρίσιμα διλήμματα για τη συνοχή της» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Μαντάς εκτίμησε ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές και σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2019 «θα αποτυπώνει και τις ρυθμίσεις που μέχρι τότε θα έχουν γίνει αλλά και την προοπτική για το 2019 και σίγουρα θα αποτυπώνει τον δημοσιονομικό χώρο -όπως έχει αποτυπωθεί και στο μεσοπρόθεσμο- που θα είναι για την επόμενη χρονιά ένα ποσό της τάξης των περίπου 700 εκατ., το οποίο θα πάει για φοροελαφρύνσεις».