Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 12:11

Βασίλης Κορκίδης: Ν' ανακτήσουμε όσα χάσαμε την περασμένη οκταετία

"Η επόμενη τετραετία θέλει πάρα πολλή προσοχή από όλες τις πλευρές και το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να περάσουμε αυτά τα θετικά πρόσημα που παρουσιάζουν τα οικονομικά στοιχεία στην πραγματική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία" τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.

"Νομίζω ότι αυτό που επιδιώκουμε όλοι είναι να μπορέσουμε να ανακτήσουμε όσα χάσαμε την οκταετία που πέρασε" προσέθεσε, ενώ χαρακτήρισε την 21η Αυγούστου (σ.σ. αφετηρία της μεταμνημονιακής εποχής), ως πρόκληση. "Μετά από τόσους κόπους και τόσα βάσανα που όλοι περάσαμε -μια οκταετία είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο- είναι μια πρόκληση η επόμενη ημέρα της 20ης Αυγούστου, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι τα επικίνδυνα περάσανε, τα δύσκολα όμως είναι ακόμη μπροστά μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ. "Από εκεί και πέρα μακάρι να υπάρχει κάποια ηρεμία και στην κοινωνία και στην οικονομία, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, το μεταμνημονιακό" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά δε την τρέχουσα περίοδο θερινών εκπτώσεων, η στοχοθέτηση αφορά τον συνολικό τζίρο που θα πετύχουμε, σε σύγκριση και με την αντίστοιχη περίοδο μέσα σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο. "Έχουμε προσδοκίες για αυξημένη κίνηση και κάποιο καλύτερο τζίρο προσπαθώντας να πετύχουμε τον στόχο για τζίρο 6 δισεκατομμυρίων όπως πέρυσι και αν μπορούμε να τον αυξήσουμε" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κορκίδης, που χαρακτήρισε το κλίμα στον εμπορικό κόσμο ως ανάμεικτο. "Από τη μια έχουμε ελπίδες για αύξηση του τζίρου και από την άλλη έχουμε έντονο προβληματισμό, καθώς είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε ότι στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων είναι αυξημένες και οι φορολογικές υποχρεώσεις όλων μας" σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ.

Την ίδια ώρα και σε ό,τι αφορά το σύνολο της εμπορικής κίνησης, ο κ.Κορκίδης μίλησε και για ένα καλοκαίρι στο οποίο "έχουμε και αυξημένη τουριστική κίνηση" και ανέφερε πως η ΕΣΕΕ μελετά αυτό το διάστημα και τα στοιχεία της εισαγόμενης κατανάλωσης και το αν αυτή "μπορεί να δώσει να δώσει μια προστιθέμενη αξία, έναν αυξημένο τζίρο". Η εν λόγω έρευνα της ΕΣΕΕ έχει ξεκινήσει, αφορά κυρίως τον Ιούλιο και το Αύγουστο και "το πόσο η αυξημένη τουριστική κίνηση αποδίδει εμπορικά". "Θα κάνουμε ταμείο τον Σεπτέμβριο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Στη "μάχη" της αγοράς πάντως, ο εμπορικός κόσμος ευελπιστεί σε καλά αποτελέσματα, χάρη σε μια φαρέτρα από όπλα ευρέως φάσματος. "Προσπαθούμε με καλά ποσοστά έκπτωσης να προσεγγίσουμε τις δυνατότητες του καταναλωτή, που καταναλωτές είμαστε όλοι άλλωστε, και να κατ’ αυτό το τρόπο να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί το μέρος του εισοδήματος το οποίο ο καθένας μπορεί να διαθέσει για να κάνει κάποιες αγορές. Θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν έξυπνες αγορές, να μειώσουνε οι καταναλωτές τον οικογενειακό προϋπολογισμό" τόνισε ο κ. Κορκίδης.