Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 19:03

Επίσκεψη Ρένας Δούρου σε έργα υποδομής που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στον δήμο Κορυδαλλού

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Ρένας Δούρου σε έργα υποδομής που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στον δήμο Κορυδαλλού

 

Σειρά κρίσιμων έργων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο Κορυδαλλού, επισκέφθηκε σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τον δήμαρχο Κορυδαλλού, Σταύρο Κασιμάτη.

Συγκεκριμένα επέβλεψαν την πρόοδο των παρακάτω έργων:

- Το νέο κλειστό κολυμβητήριο το οποίο κατασκευάζεται σε χώρο 88 στρεμμάτων. Θα διαθέτει 8 διαδρομές και χωρητικότητα 350 θέσεις.

- Το Πάρκο 10 στρεμμάτων στις πρώην Γυναικείες Φυλακές. Πρόκειται για την ανάπλαση του χώρου που περιλαμβάνει υδάτινη κατασκευή, γήπεδο 5Χ5, δύο μεγάλες παιδικές χαρές. Το πάρκο θα φωταγωγηθεί με σύγχρονα φωτιστικά led, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας και θα φυτευτούν φυτά, θάμνοι και δένδρα.

- Την ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων με παρεμβάσεις αντικατάστασης δαπέδου στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Θεόδωρος Πούτος» και χλοοτάπητα και ταρτάν στο ανοιχτό Αθλητικό Κέντρο και οδοφωτισμού με Led.

- Την ανάπλαση των αύλειων χώρων στα σχολεία, καθώς και αντικατάσταση παλαιού ή εγκατάσταση νέου αθλητικού εξοπλισμού σε 8 σχολεία.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί, επιπλέον και το έργο συντήρησης οδικού δικτύου του δήμου Κορυδαλλού, την ανάπλαση 9 παιδικών χαρών, αλλά και σημαντικό αντιπλημμυρικό στη Λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη.

Μετά την περιήγηση και ενημέρωση για την πορεία των έργων, η περιφερειάρχης αφού χαρακτήρισε «εξαιρετικά αναλυτικό» τον δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη «για έργα που υπερβαίνουν το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν το σύνολο των γειτονιών του Κορυδαλλού», υπενθύμισε ότι το 2014, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας: «λέγαμε μετ' επιτάσεως ότι οι προτεραιότητες της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής δεν μπορούν να είναι ίδιες. Έτσι λοιπόν, οι προτεραιότητες που βάλαμε εμείς, εδώ ήταν εκείνες των αναγκών και όχι της ευκολίας».

Τόνισε ότι στον Κορυδαλλό που είναι «γνωστός ως ο δήμος των φυλακών και στις γειτονιές του που για δεκαετίες δοκιμάζονταν από έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, χώρων για τα παιδιά και τις οικογένειές επιχειρήσαμε σε έναν σπουδαίο χώρο. Με την κατεδάφιση των δύο πτερύγων των φυλακών είμαστε λοιπόν και ο κ. Γαβρίλης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι και όλοι πάρα πολύ περήφανοι που οι δικές μας προτεραιότητες προχωρούν και υλοποιούνται με τη απόλυτη συνεργασία του δημάρχου». Ακόμη, για το έργο αξιοποίησης των πρώην γυναικείων φυλακών πρόσθεσε ότι την Παρασκευή «μπαίνουν οι μπουλντόζες για ένα σπουδαίο έργο κόστους 5 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, ώστε επιτέλους οι Κορυδαλλιώτες και οι Κορυδαλλιώτισσες να έχουν το ελάχιστο του πρασίνου που τους έχει στερηθεί δεκαετίες τώρα. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γι' αυτό».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορυδαλλού χαρακτήρισε «σοφή» τη συνεργασία 1ου και 2ου βαθμού αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών.

Χαρακτήρισε «επιτομή αυτής της συνεργασίας» τις σχέσεις περιφέρειας Αττικής και δήμου Κορυδαλλού, καθώς όπως είπε ο δήμος καταθέτει τις προτάσεις του, με πλήρεις και ώριμες μελέτες και η Περιφέρεια, χωρίς προαπαιτούμενα, χρηματοδοτεί τα έργα και τις δράσεις αυτές.

«Ο προϋπολογισμός τους υπερβαίνει τα 25 εκατομμύρια και πρόκειται για σημαντικά έργα, όπως το κολυμβητήριο το οποίο θα είναι έτοιμο σε 17 μήνες, το ιστορικής σημασίας έργο της κατασκευής του πάρκου στη θέση των 2 πτερύγων των γυναικείων φυλακών το οποίο θα παραδοθεί σε 9 μήνες, τα 20 χιλιόμετρα συντήρησης του οδικού δικτύου, η συντήρηση και ανακατασκευή των αθλητικών μας χώρων, των αύλειων χώρων και των παιδικών μας χαρών» εξήγησε ο δήμαρχος.

Πρόσθεσε για ένα ακόμη σημαντικό έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, το αντιπλημμυρικό της Γρηγορίου Λαμπράκη ότι «η κατασκευή του θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά τον δήμο μας αλλά και τον γειτονικό της Νίκαιας».

Κλείνοντας απεύθυνε θερμές ευχαριστίες στην περιφερειάρχη «τη Ρένα Δούρου για τη συνεργασία και τη βοήθειά της, τον Γιώργο Γαβρίλη, αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, σταθερό συμπαραστάτη για το σύνολο των διεκδικήσεών μας, όπως βεβαίως και τον περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, γιατί οι προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με τον δήμο μας, εγκρίθηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER