Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 21:52

Στο πλήρες ωράριο εντάσσονται οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας

Γράφτηκε από την
Στο πλήρες ωράριο εντάσσονται οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας

Την ένταξη των πυροσβεστών 5ετους θητείας στο πλήρες ωράριο του Πυροσβεστικού Σώματος, ανακοίνωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, στην ομιλία της κατά τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών, που τελέστηκε στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε) στο Χαλάνδρι, ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε ότι προωθούνται μια σειρά πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του Σώματος και σε υλικοτεχνικά μέσα.

Ο εορτασμός της Ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών, έδωσε την ευκαιρία και για μια πρώτη συζήτηση σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία της πυροσβεστικής, για τη χειμερινή περίοδο που έρχεται και ειδικότερα για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως πλημμύρες, χιονοπτώσεις κ.λ.π.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΕΣΚΕ, μετά τον εορτασμό.

Η κ. Γεροβασίλη στην ομιλία της για τους πεσόντες πυροσβέστες τόνισε:

«Ως πολιτεία καταθέτουμε σήμερα με ευλάβεια φόρο τιμής στους πεσόντες. Χρέος ωστόσο και καθήκον μας είναι όχι μόνο να μειώσουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στο πεδίο αλλά και να διαμορφώνουμε κατάλληλες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής όσο και του έμψυχου δυναμικού».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «57 πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους στο καθήκον, κατά τη διαχρονική πορεία του Π.Σ, για τους οποίους, άνδρες και γυναίκες, οφείλουμε όλοι να σκύψουμε με σεβασμό».

Κ. Παπακώστα: Κλίνουμε με σεβασμό το γόνυ στο Ηρώο των Πεσόντων Πυροσβεστών

Η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, μεταξύ άλλων είπε: «Κλίνουμε με σεβασμό το γόνυ στο Ηρώο των Πεσόντων Πυροσβεστών με άφατη συγκίνηση γιατί πραγματικά θεωρούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί, τίμησαν τη χώρα, τίμησαν όμως πρωτίστως την προσφορά τους στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο, παλεύοντας στο πεδίο της φωτιάς, στο πεδίο των πλημμυρών, των καταστροφών, των κάθε φύσεως απειλών που συνέχεια προσαυξάνονται και προστίθενται σε όλον τον πλανήτη, άλλα και στη χώρα μας τελευταία».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., η βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφίλης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Μιχάλης Μιχαήλ ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, εκπρόσωποι των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, αξιωματικοί και επίτιμοι αρχηγοί του Π.Σ., συγγενείς των πεσόντων, καθώς και μεγάλος αριθμός αποστράτων και εν ενεργεία πυροσβεστών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER