Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 20:21

Βουλγαρία: Αποκλεισμός δρόμων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των τιμών των καυσίμων

Γράφτηκε από την
Βουλγαρία: Αποκλεισμός δρόμων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των τιμών των καυσίμων

Χιλιάδες Βούλγαροι απέκλεισαν σήμερα τους μεγάλους οδικούς άξονες και τα συνοριακά φυλάκια ανάμεσα στην Βουλγαρία και την Τουρκία και την Βουλγαρία και την Ελλάδα για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των τιμών των καυσίμων εν μέσω γενικευμένης δυσαρέσκειας για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο στην φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν επί ώρες μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που διασχίζουν την χώρα πριν διαλυθούν από την αστυνομία.

Διαδηλωτές απέκλεισαν επίσης τον αυτοκινητόδρομο Μαρίτσα που οδηγεί προς τα συνοριακά περάσματα Καπιτάν Αντρέεβο και Λέσοβο, στην μεθόριο με την Τουρκία, καθώς και την πρόσβαση προς το συνοριακό πέρασμα της Κούλατα με την Ελλάδα.

Περί τους 2.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για την διατήρηση της τάξης.

Για δεύτερη ημέρα σήμερα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ νέες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για αύριο.

Στην Σόφια, δεκάδες διαδηλωτές παρακώλυσαν την κυκλοφορία στις κεντρικές λεωφόρους φωνάζοντας «Μαφία» και «Παραίτηση».

Οι διαδηλώσεις του σαββατοκύριακου κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων και της προγραμματισμένης αύξησης της φορολογίας επί των παλαιών οχημάτων έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν πλέον το χαμηλό βιοτικό επίπεδο στην Βουλγαρία, όπου η αγοραστική δύναμη μόλις που αγγίζει το ήμισυ του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER