Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 21:57

Θεοδωράκης: "Αν κάνει πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης θα την ψηφίσω"

Γράφτηκε από την
Θεοδωράκης: "Αν κάνει πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης θα την ψηφίσω"

«Η συμφωνία και οι τροποποιήσεις στο Σύνταγμα εξασφαλίζουν ότι θα τελειώσουμε με το σφετερισμό της ιστορίας μας» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή, όλος ο κόσμος αποκαλεί αυτό το κράτος Δημοκρατία της Μακεδονίας, 140 χώρες έτσι την αποκαλούν. Το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» διαγράφει την ελληνική Μακεδονία, στη σκέψη ενός ανθρώπου στο εξωτερικό. Όταν ακουστεί ότι αυτή η χώρα είναι η Β. Μακεδονία σημαίνει ότι υπάρχει κα μια άλλη Μακεδονία. Και αυτή τη Μακεδονία εμείς πρέπει να τη διεκδικήσουμε στα μάτια των λαών όλου του κόσμου».

Επισήμανε ότι «αυτό που είχαμε ως μεγάλη ένσταση είναι να ονοματίζεται έθνος Μακεδόνων. Έχουν αποδεχθεί ότι δεν μιλάμε για έθνος Μακεδόνων, μιλάνε για ιθαγένεια. Πιστεύω ότι αν οι διαπραγματεύσεις ήταν καλύτερες, αν είχε γίνει Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που είχα ζητήσει θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κάποια πράγματα» και πρόσθεσε «σε μια διαπραγμάτευση δεν τα κερδίζεις όλα, μόνο σε ένα πόλεμο τα κερδίζεις όλα αν είσαι ο νικητής».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη στάση του Ποταμιού υποστήριξε: «θα μπορούσα να προσδεθώ στο ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ αλλά επέλεξα τον δύσκολο δρόμο. Το συμφέρον της χώρας, η ασφάλεια της χώρας θέλουν να λύσουμε το πρόβλημα στα βόρεια σύνορά μας και να ασχοληθούμε με αυτά που συμβαίνουν ανατολικά» και συμπλήρωσε «δεν βοηθώ την κυβέρνηση του Τσίπρα είμαι αντίπαλος του Τσίπρα» και «αν κάνει πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης θα την ψηφίσω».

Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ είπε ότι «η κ. Γεννηματά θεώρησε κάποια στιγμή ότι επειδή συνεννοούμαστε σε 3-4 θέματα πρέπει να συνυπογράφουμε ότι ακριβώς λέει. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Στα σύγχρονα κόμματα υπάρχει ψήφος κατά συνείδηση και οι άνθρωποι μπορούν να συζητούν και να αποφασίζουν».

Τέλος υπογράμμισε ότι το ΠΟΤΑΜΙ θα πάει αυτόνομα στις εκλογές και στις ευρωεκλογές που όπως είπε σίγουρα θα προηγηθούν των εθνικών διότι όπως είπε «αρέσει στον κ. Τσίπρα πολύ η εξουσία και θα προσπαθήσει να μείνει ως το τέλος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER