Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 14:50

Αλ. Τσίπρας: Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι για το μέλλον της χώρας

«Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι για το μέλλον της χώρας. Τα δύσκολα χρόνια έχουν μείνει πίσω μας. Το μεγάλο βήμα που έγινε το 2015, δεν έμεινε μετέωρο. Η χώρα βρίσκεται ήδη στη μεταμνημονιακή εποχή», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέ Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι η χώρα και η οικονομία έχουν γυρίσει σελίδα και πως όμως κρίσιμα σταυροδρόμια και κρίσιμες μάχες είναι ακόμα μπροστά μας.

Ανέφερε ότι «φτάσαμε ως εδώ δίνοντας δύσκολες μάχες και γιατί το τιμόνι όλα αυτά τα χρόνια δεν το κρατούσαν για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία, αυτοί που αγνόησαν και περιφρόνησαν το λαό, αλλά όσοι τον ακούσαμε, τον σεβαστήκαμε και θεωρήσαμε ύψιστο καθήκον να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του». Είπε στους βουλευτές ότι «έχουμε κάθε λόγο όχι απλά να αισθανόμαστε περήφανοι, αλλά πλέον και πιο δυνατοί για τις μάχες που έρχονται, γιατί οι μάχες που δώσαμε, οι νίκες που πετύχαμε, διαμόρφωσαν και μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο για την Αριστερά, αλλά συνολικά για την ελληνική κοινωνία». «Αποδείχθηκε ότι τελικά υπήρχε κι άλλος δρόμος από τον αυτόν της αιώνιας λιτότητας, της ασφυκτικής επιτροπείας και των διαρκών καταναγκασμών», σημείωσε.

Ο λαός θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει το δρόμο που οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή το δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα

«Ο λαός μας σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει το δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει το δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα», είπε ο Αλ. Τσίπρας. Σχολίασε ότι αν και μοιάζει με σταυροδρόμι, «στην πραγματικότητα ο ένας δρόμος πάει ευθεία αλλά ο άλλος οδηγεί σε αναστροφή"». Αναστροφή, είπε, «στα χρόνια της κρίσης, της λιτότητας, στα χρόνια του ΔΝΤ και των μνημονίων που έχουμε αφήσει πια πίσω μας οριστικά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ