Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 17:09

Βαρβιτσιώτης: Πολύ καλές οι σχέσεις Ελλάδας - Σλοβακίας

Τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Σλοβακίας, Μάρτιν Κλους (Martin Klus), είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, κατά τη διαδικτυακή συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, αφού επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, έγινε εκτενής αναφορά στην τρέχουσα ελληνική προεδρία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών γνωστοποιεί πως ενημέρωσε τον υφυπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας σχετικά με τις προτεραιότητες που έχει θέσει η χώρα μας για το εξάμηνο Μαΐου-Νοεμβρίου 2020. Στη συνέχεια, συζήτησαν για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και κυρίως το μεταναστευτικό, καθώς και για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Τέλος, ο κ. Klus προσκάλεσε τον κ. Βαρβιτσιώτη στην Μπρατισλάβα για διαβουλεύσεις, πρόσκληση τη οποία αποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή του.

ΑΠΕ - ΜΠΕ