Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 10:20

Πέτσας για έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown κάποια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Αττική.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι δυναμικό, εξελίσσεται» τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν αποκλείουμε τίποτα, όταν έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Το αρχικό δίλημμα "οικονομία ή υγεία", είχαμε πει ότι δεν υπάρχει, είναι ένα ψεύτικο δίλημμα, γιατί όταν αντιμετωπίζεις την υγειονομική κρίση, αντιμετωπίζεις και τις επιπτώσεις" τόνισε.
Μια νέα πραγματικότητα ισχύει από σήμερα Τετάρτη 16/9 και μέχρι τις 30/9 στην Αττική, η οποία έχει βρεθεί στη «δίνη» του κορονοϊού.

Όπως εξήγησε «Δεν είμαστε ακόμη στο lockdown αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι. Θέλουμε - πρόσθεσε- να προλάβουμε την κατάσταση και να μην φτάσουμε εκεί που είναι η Γαλλία με 10 χιλιάδες κρούσματα κάθε ημέρα ή το Ισραήλ που επανέφερε την καραντίνα.

Για τις τεράστιες μάσκες που μοιραστήκαν στα σχολεία ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι τις προδιαγραφές στην ΚΕΔΕ τις έδωσε η υγειονομική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και ότι υπήρξε ένας συνδυασμός λαθών.

Ερωτηθείς αν θα πληρωθούν εκ νέου οι εταιρίες που θα διορθώσουν τις μάσκες ανέφερε ότι «θα το δούμε αυτό στην πορεία».