Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 12:02

ΣΥΡΙΖΑ: "Ατυχής" η δήλωση Δρίτσα - Δεν εκφράζει ούτε εμάς ούτε τον ίδιο

"Την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας αποστάσεις από τον Θεόδωρο Δρίτσα και τη δήλωσή του περί τρομοκρατίας.

«Η χθεσινή δήλωση του Θόδωρου Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει: «Την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη (3/3) ο Θόδωρος Δρίτσας δήλωσε ότι "κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17Ν, αντιθέτως ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από άλλες πολιτικές", προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις τόσο στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας όσο και σ' αυτό του ΚΙΝΑΛ.

Μετά το σάλο ο Θοδωρής Δρίτσας προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση η οποία έχει ως εξής: Στην πρωινή σημερινή τηλεφωνική μου συνέντευξη στο πειραιώτικο ρ/σ “Κανάλι 1” και στη δημοσιογράφο κ. Λία Λάππα, ρωτήθηκα για τα δύο θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη. Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η ΝΔ παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου», σημειώνει, τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο» πως η αναφορά του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».

Πηγή: news247.gr