Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 14:00

Πέτσας: Στη Βουλή αύριο η συζήτηση για την αυθαιρεσία των αστυνομικών και τις διαδηλώσεις

Τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Σμύρνη σχολίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Πέμπτη (11/3) ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Μετά και τα χτεσινά πάμε σε αποκλιμάκωση της έντασης και θα γίνει σοβαρή συζήτηση αύριο, Παρασκευή, στη Βουλή για τα ζητήματα αυθαιρεσίας αστυνομικών οργάνων» επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον κ. Αλιβιζάτο ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως δείχνει την κατεύθυνση που θα έχουμε τις επόμενες μέρες. «Έχει σημασία όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν στην άκρη και στο περιθώριο τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές» τόνισε.

Εστιάζοντας διαδηλώσεις, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών είπε πως οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν να καλούν σε συναθροίσεις. «Δυστυχώς, τον τελευταίο ένα μήνα είχαμε πολιτική κάλυψη και υποκίνηση τέτοιων συναθροίσεων» δήλωσε.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του ΑΠΘ την χαρακτήρισε κάτι θετικό.

Σχολιάζοντας την πορεία του κορονοϊού και το άνοιγμα της αγοράς εκτίμησε πως «δεν μπορεί να πει κανείς σήμερα με ακρίβεια πότε μπορούμε να ανοίξουμε. Σαν πολιτεία είμαστε δίπλα σε όσους πλήττονται να τους στηρίξουμε».

Τέλος, εκτίμησε ότι «θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση το Πάσχα».