Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 11:25

Τουρκία: Ισχυρισμοί για τραυματία ψαρά από πυρά Ελλήνων

Οι ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά 2 τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο. Ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι.

Το τουρκικό Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι 1 μέλος πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι από πυρά ελληνικών δυνάμεων εναντίον 2 τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο.

Δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καράμπουρούν δέχθηκαν πυρά από ελληνικές δυνάμεις στις 22 Φεβρουαρίου στις 19.15 και τραυματίστηκε ένα μέλος πληρώματος στο πόδι.

Η ανακοίνωση του Τουρκικού Λιμενικού Σώματος έχει ως εξής: «Μετά την πληροφορία ότι ελληνικά στοιχεία πυροβόλησαν 2 τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καραμπουρούν γύρω στις 19.15 της 22ας Φεβρουαρίου 2022 και ότι 1 μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι, 2 σκάφη του Λιμενικού στάλθηκαν αμέσως στο σημείο».

H τουρκική ακτοφυλακή προσθέτει το εξής: «Δεν εντοπίστηκε κανένα ελληνικό στοιχείο από τα σκάφη της Ακτοφυλακής που έφτασαν στο σημείο του περιστατικού και οι πρώτες βοήθειες στον άνθρωπο που ήταν ελαφρά τραυματισμένος με σκάγια στο πόδι δόθηκαν από την Μονάδα Πρώτων Βοηθειών στο σκάφος της Ακτοφυλακής και ακολούθησε η μεταφορά του στο Κρατικό Νοσοκομείο του Τσεσμέ».

Πηγή: ethnos.gr