Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 15:32

Κωσταράκος: "Επικίνδυνος ο Ερντογάν, θα προστατεύσουμε και το πιο μικρό μας νησί"

Η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται για ακόμα μία φορά στο προσκήνιο, με την Άγκυρα να κλιμακώνει καθημερινά τις απειλές που εξαπολύει.

Μετά το τις ακραίες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογαν ο οποίος αμφισβήτησε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, αλλά και τις συνεχόμενες τουρκικές παραβιάσεις, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ εκτόξευσε απειλές περί επίθεσης στη χώρα μας.

Ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Μιχαήλ Κωσταράκος μιλώντας στο Newsbomb.gr έκανε ξεκάθαρο ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να προασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αν αυτό χρειαστεί.

Επιπροσθέτως, σχολίασε τη φράση «θα έρθουμε μία νύχτα ξαφνικά» του Ομέρ Τσελίκ τονίζοντας ότι «o Τούρκος εκπρόσωπος μπορεί να εννοεί κάτι αρκετά σοβαρό».

Συγκεκριμένα είπε: «Ίσως εννοεί κάτι ακόμα χειρότερο από το θερμό επεισόδιο που είχε γίνει στα Ίμια πριν από 26 χρόνια. Ωστόσο τη σοβαρότητα της υπόθεσης μπορούν να την απαντήσουν οι ειδικοί που εκτιμούν την κατάσταση».

Διαβάστε όλα όσα είπε για την στάση της Τουρκίας ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Μιχαήλ Κωσταράκος