Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 15:34

Αρση ασυλίας Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τις συκοφαντικές αναρτήσεις που είχε κάνει ο ίδιος εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μαραβέγια - Υπερψήφισε η ΝΔ, απών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα.

Σύμφωνα με το reader.gr εισήγηση για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, για τις συκοφαντικές αναρτήσεις που είχε κάνει στο διαδίκτυο εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μαραβέγια, έκανε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει εναντίον ο βουλευτής και συνάδελφός του κ. Πολάκη, με αφορμή τα όσα έχει πει κυρίως στο διαδίκτυο με τις αναρτήσεις του στο πλαίσιο της υπόθεσης της εταιρείας Μαραβέγια και του αναπτυξιακού νόμου.

Όπως αναφέρεται, στην επιτροπή, υπέρ της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε η ΝΔ, ενώ από τη διαδικασία απείχαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής. Η αποχή του ΠΑΣΟΚ οφείλεται στο γεγονός ότι ο βουλευτή και μέλος της Επιτροπής, Ιλχάν, δεν πρόλαβε να παραστεί στη συνεδρίαση. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, καταψήφισαν την άρση της ασυλίας. Σε κάθε περίπτωση την απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας Πολάκη θα λάβει η Ολομέλεια -πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα- με ονομαστική ψηφοφορία.