Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 17:37

“Στο Κόκκινο”: Απομακρύνονται Σβέρκος, Ραπανάκης, Σμυρλάκης και Σιχλετίδης

Τέσσερις δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, “Στο Κόκκινο”. Λόγος για άνωθεν εντολές και σχέδιο “αποπαρασίτωσης”.

Στην απομάκρυνση των δημοσιογράφων, Νίκου Σβέρκου, Σπύρου Ραπανάκη, Γιάννη Σμυρλάκη και Θεόφιλου Σιχλετίδη προχώρησε το πρωί της Παρασκευής η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο”.

Αυτό γνωστοποίησαν με αναρτήσεις τους ο Νίκος Σβέρκος και ο Σπύρος Ραπανάκης, στις οποίες γίνονται αναφορές περί “αποπαρασίτωσης”, φράση που αποδίδεται στο προεδρικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο Νίκος Σβέρκος στην ανάρτησή του, η διοίκηση του σταθμού του πρότεινε να αποχωρήσει από την πρωινή ζώνη και να αναλάβει εκπομπή το απόγευμα του Σαββατοκύριακου, χωρίς να δίνει σαφείς απαντήσεις για τους λόγους της κίνησης αυτής.

“Θέλω να πιστεύω ότι τα περί “πολιτικής απόφασης με άνωθεν εντολή” δεν είναι ακριβή καθώς δεν θέλω να πιστέψω ότι ένα ραδιόφωνο που σε 17 χρόνια ιστορίας δεν έκοψε ποτέ παραγωγούς ή εκπομπές για πολιτικούς λόγους ούτε επέβαλλε λογοκρισία, το κάνει τώρα”, αναφέρει στην ανάρτησή του Σπύρος Ραπανάκης, προσθέτοντας πως ” όσοι ζητούσαν αποπαρασιτώσεις, κεφάλια και εύχονταν “καλό δρόμο” θα είναι σήμερα ικανοποιημένοι τόσο με την δική μου απομάκρυνση όσο και με άλλων συναδέλφων όπως ο Νίκος Σβέρκος, ο Γιάννης Σμυρλάκης και ο Θεόφιλος Σιχλετίδης”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο Σπύρος Ραπανάκης.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σβέρκος αναφέρει πως “φαίνεται ότι το σχέδιο για την «αποπαρασίττωση» του ραδιοφώνου και της εφημερίδας, για το οποίο καλούσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα”.
Πηγή: news247.gr